Vágner zavzpomínal, jak Zagorová přivezla na Sibiř svíčkovou. Následky byly příšerné

Hana Zagorová po sobě zanechala milionové dědictví.

S Haničkou Písničkou, jak jí sám říkával, se Karel Vágner znal desítky let. Byl jejím kapelníkem i blízkým přítelem, a není proto divu, že spolu prožili spoustu vtipných příhod. O jednu takovou se známý skladatel podělil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

„Zrovna jsme koncertovali někde na Sibiři a s Hankou jsme předtím špatně vypočítali termín transfuzí. Musela proto nasednout do letadla a okamžitě letět domů. Naštěstí se po několika dnech vrátila a přivezla nám svíčkovou,“ zavzpomínal na dávnou zkušenost Vágner.

Všichni kapelníci si prý na českém jídle velmi pochutnali. „S takovou chutí jsme ji slupli, byla i s knedlíkem,“ vylíčil slavný hudebník. Už večer ovšem svého rozhodnutí litovali.

„Měli jsme ten den koncert a ani jednou za celé vystoupení se na jevišti neobjevila celá kapela. Vždycky někdo chyběl – ten, který byl na záchodě. Bylo to příšerné,“ vzpomínal s úsměvem Vágner, který dodal, že se jídlo nejspíš po cestě zkazilo.

„Kouzelné ovšem bylo, že jelikož jsme Hanku všichni milovali, nikdo se jí nepřiznal. Dozvěděla se o tom až po letech,“ řekl Vágner.

Hana Zagorová zemřela 26. srpna ve věku 75 let. S Vágnerem se přátelila dlouhých 50 let. „O pár lidí v životě už jsem přišel. Nikdo mi ale nevzal tak moc jako Hanka. Jsem přesvědčený, že pomůže jedině čas a práce. Zatím mi to ale moc nejde,“ přiznal hudebník.

O jejich vzájemné přízni svědčí i slova Zagorové, která mu napsala k jeho 80. narozeninám. Ta si údajně Vágner přečetl až v den její smrti. „Známe své dobré i špatné vlastnosti, víme o nich. Naše protějšky to s námi neměly vždy jednoduché. Když vznikl nějaký problém, zaznělo: ‚Promiň, musím zavolat Hance.‘ A já zase: ‚Promiň, musím se poradit s Karlem.‘ Dodnes vím, a ty to víš taky, že cokoli se stane, první člověk, kterému zavolám, budeš právě ty. To je to kamarádství mezi mužem a ženou, na které ty moc nevěříš, a já jsem za něj moc ráda. Mám tě moc ráda a tak už to zůstane! Hanka,“ napsala mimo jiné zpěvačka v textu, který má deník Blesk k dispozici.

Tagy: