Harry a Meghan vyměnili Británii za EU. Vila v Portugalsku je dechberoucí, píší britská média

Přestože princ Harry a jeho žena Meghan žijí v USA, dovolenou budou trávit v Evropě. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu zakoupili podle webu Daily Mail dům v Portugalsku, v němž plánují trávit volný čas. Portál Mirror jej dokonce označil za „dechberoucí“. Původně jezdili na anglické panství Frogmore Cottage, toho se však vzdali kvůli odchodu z královské rodiny.

Princ Harry s manželkou Meghan Markle, kteří jsou svoji od roku 2018, si podle informací britského deníku Daily Mail pořídili dům v Portugalsku, v němž plánují trávit volný čas. Deník Mirror popsal dům jako „dechberoucí“. Cena vily však není veřejně známá.

ČTĚTE TAKÉ: V Česku se prodává nebezpečná svítilna. Hrozí zásah elektrickým proudem, může způsobit i smrt

Pár původně odpočíval v historickém sídle Frogmore Cottage v anglickém panství Frogmore, které jim v roce 2018 věnovala zesnulá panovnice Alžběta II. Loni však na žádost krále Karla III. od domu odevzdali klíče a vystěhovali se. Britský panovník je o to požádal kvůli odchodu Harryho a Meghan z královské rodiny, který začal již v roce 2020.

Na renovaci anglického domu manželé použili více než dva miliony liber (přes 60 milionů korun) z peněz daňových poplatníků. Peníze ovšem nakonec vrátili ze svého do fondu, z něhož na opravy čerpali.

Jelikož Velká Británie již není součástí EU, je pohyb po unijních státech pro britské občany komplikovanější. Podle Daily Mailu získají vévodové ze Sussexu zakoupením pozemku v Portugalsku „zlaté vízum“, tedy volný přístup do schengenského prostoru. Británie opustila unii v únoru 2020, o čemž její občané rozhodli v referendu v létě 2016.

Daily Mail též zmiňuje, že Harry s Meghan už v Portugalsku trávili „třídenní romantický odpočinek“ po návštěvě loňské sportovní události Invictus Games v Německu. Zároveň nejsou jedinými členy britské královské rodiny, kterým v této zemi patří některé pozemky. Harryho sestřenice princezna Eugenie se svým mužem Jackem Brooksbankem totiž vlastní řadu parcel jižně od Lisabonu.

Přestože se pár od královské rodiny distancuje, stále si oba ponechávají titul vévoda a vévodkyně ze Sussexu. V současnosti žijí ve Spojených státech.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ústecký případ novorozence v popelnici. Mladou matku dohnalo k činu okolí, nastínil psycholog

Tagy: