Drogy, alkohol a rasismus za smrtí Diany. Princ Harry opět šokoval u Oprah

Princ Harry

Harry opět kritizoval rodinu (zdroj: CNN Prima NEWS)

Princ Harry v další otevřené zpovědi s Oprah Winfreyovou odhalil, že se mu rodina snažila zabránit v odchodu z Velké Británie. A to i přesto, že věděla, že má Meghan sebevražedné myšlenky. Situace kolem jeho manželky mu prý připomínala matčiny poslední dny a historie se dle něj opakovala. Princ také popsal, jak žal po smrti Diany přebíjel alkoholem nebo drogami a že mu pomohla terapie, informoval web Daily Mail.

Když se před svým odloučením od královské rodiny snažil žádat svou rodinu o pomoc pro Meghan, která tvrdila, že chtěla spáchat sebevraždu, setkal se dle svých slov s absolutním nezájmem. „Myslel jsem, že moje rodina pomůže, ale každý dotaz, žádost, varování, cokoliv se setkalo s naprostým mlčením, naprostým přehlížením,“ uvedl Harry v novém pořadu The Me You Can't See (v překladu: Mé já, které nevidíš).

Jako s princeznou Dianou, historie se opakovala

„Strávili jsme čtyři roky snahou, aby to fungovalo. Udělali jsme všechno, co jsme vůbec mohli, abychom (v královské rodině) zůstali a dál plnili své role a dělali svou práci. Ale Meghan s tím zápasila,“ přiznal Harry a dodal, že to, jak se Meghan cítila, mu připomínalo poslední dny jeho matky princezny Diany.

„Historie se opakovala,“ sdělil princ Oprah Winfreyové. „Moje matka byla dohnána k smrti, zatímco byla ve vztahu s někým, kdo nebyl bílý. A podívejte se, co se stalo,“ doplnil.

Vévoda ze Sussexu v rozhovoru také prozradil, že se nedokázal vypořádat se zármutkem ze smrti své matky. Popsal bezmoc, kterou cítil, když ji nemohl ochránit, svou závislost na drogách a alkoholu, které měly zmírnit bolest, pocit úzkosti a uvěznění v královském paláci a také to, jak mu terapie pomohla „prolomit cyklus“.

„Terapie mě připravila, abych dokázal snést cokoliv. Rozhodnout se přijmout pomoc není známkou slabosti. V dnešním světě je to více než kdy jindy známka síly,“ dodal.

Směřovala k ukončení života, život jako v zoo

Když prý konečně dospěl k rozhodnutí opustit královskou rodinu, stále mu někdo tvrdil, že to udělat nemůže. „A já si jen říkal: ‚Dobrá, jak špatné to musí být, než mi to dovolíte?‘ Vždyť ona (Meghan) chtěla spáchat sebevraždu. K tomuhle by to nemělo dospívat,“ prohlásil Harry. Jediné, čeho lituje, je prý to, že se za Meghan nepostavil dřív.

V dřívějším rozhovoru pro Daxe Sheparda princ o svém životě v královské rodině prohlásil, že se cítil jako v zoo nebo filmu Truman Show, v němž hlavní hrdina, kterého hraje Jim Carrey, žije v televizní reality show, aniž by to věděl.

Vévoda ze Sussexu je spolu s Oprah Winfreyovou výkonným producentem pořadu The Me You Can't See, který má premiéru v pátek 21. května na Apple TV+. Harry a Winfreyová by v pořadu měli diskutovat o duševním zdraví s řadou slavných i méně známých osobností, jako jsou zpěvačka Lady Gaga, herečka Glenn Closeová, olympijská boxerka Virginia „Ginny“ Fuchsová, restauratér Rashad Armstead nebo syrský uprchlík Fawzi.

Tagy: