Tragédie v Ostravě. Dvanáctiletá dívka nepřežila koupání s kamarády, druhou zachránili

Dívka v Ostravě nepřežila koupání s kamarády.

Dívka v Ostravě nepřežila koupání s kamarády

V úterý vpodvečer došlo k tragédii u odvalu Jeremenko v Ostravě. Dvanáctiletá dívka šla se svou kamarádkou do vody, kde se po chvíli obě začaly topit. Kolemjdoucí chlapci okamžitě zareagovali a mezitím, co jeden volal na tísňovou linku, druhý skočil za dívkami. Jednu se mu podařilo zachránit a dostat na břeh, druhou vytáhli až přivolaní hasiči, kteří ji předali do rukou záchranářů. Ti ji převezli do místní nemocnice, kde bohužel v noci zraněním podlehla, píše se na stránkách policie.

Dramatický zásah popsal mluvčí hasičů Jakub Kozák. „Po příjezdu na místo události se přibližně osm metrů od břehu nacházela pod vodou mladá dívka, hasiči ji okamžitě bez pomoci lodi vytáhli a společně se zdravotníky zahájili resuscitaci,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pavel se setkal s ukrajinskou dívkou, kterou šikanovaly české děti. Věc označil za ostudnou

Vedle pozemní posádky rychlé lékařské pomoci dorazil také vrtulník. „Dívka byla podle informací záchranářů pod hladinou minimálně patnáct minut a nejevila žádné známky života. Týmy ihned zahájily rozšířenou resuscitaci. Za stálé nepřímé srdeční masáže byly pacientce zajištěny dýchací cesty a lékař ji připojil k umělé plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

„Po zajištění vstupu do kostní dřeně začali záchranáři podávat léky a museli rovněž přistoupit k defibrilačnímu výboji. Nakonec se jim podařilo obnovit pravidelnou srdeční akci,“ dodal.

Dívka byla v kritickém stavu transportována do Fakultní nemocnice Ostrava. „Bohužel v nočních hodinách svým zraněním podlehla. Kriminalisté se okolnostmi této tragické události zabývají,“ doplnila mluvčí Policie ČR Eva Michalíková. Připomněla, že by lidé ve vodě neměli přeceňovat své síly a zbytečně riskovat.

Tagy: