Drama na jezu Ostravice: Hasiči zveřejnili video z neúspěšné záchrany tří mladíků

Moravskoslezští hasiči zveřejnili záznam ze záchrany tří mladíků, kteří se topili ve splavu řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí. Ani jeden z nich bohužel nepřežil. Podle informací webu Blesk.cz byli chlapci příbuzní a ve věku 21 až 24 let.

K tragédii došlo v pátek odpoledne. Záchranáři dva z mladíků z vody vytáhli a resuscitovali. I přes lékařskou pomoc však zemřeli – jeden na místě, druhý po převozu v kritickém stavu do nemocnice.

Po třetím chlapci policisté i hasiči na místě pátrali až do večerních hodin. Akce pak pokračovala i v sobotu ráno. Jeho tělo bez známek života našli potápěči okolo 11. hodiny dopoledne.

Celkem při pátrání po pohřešovaném pomáhalo osm hasičských jednotek se čluny. „Pomocí lanové techniky jsme vyhledávali osoby jak v místě prvního utonutí, tak na několika dalších jezech po proudu,“ napsali hasiči na Twitter.

Splav řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí je velmi nebezpečný, na místě jsou i varovné cedule. Podle informací naší redakce bývala u jezu připravená záchranná lana, jenže ta po třech měsících zmizela.

Tagy: