Hattrick, jen do špatné sítě. Fotbalistka zažila zápas blbec se třemi vlastními góly

Občas fotbalistovi či fotbalistce do brány spadne vše, na co sáhne. To se v neděli povedlo i Novozélanďance Meikayle Mooreové. Problémem bylo, že míč se od jejího těla odrážel do vlastní brány. Třikrát. Během pouhých 31 minut. Nechtěný hattrick způsobil, že její tým neměl proti silnému výběru USA šanci a nakonec prohrál 0:5.

Věc, která ve fotbale pravděpodobně nemá obdoby, se udála na SheBelieves Cupu. Ten pořádají Spojené státy americké a vždy si pozvou tři další týmy. Letos byly poctěny i české fotbalistky, vedle nich pak Island a Nový Zéland.

Reprezentace USA šla proti Novozélanďankám do vedení už v páté minutě. Stoperka Mooreová se snažila odvrátit centr, který letěl do vápna, ovšem míč se od její kopačky odrazil tak nešťastně, že brankářka Eryn Naylerová neměla šanci. Vlastní góly padají ve fotbale běžně, zvláště defenzivní hráč si podobný smolný okamžik minimálně jednou za kariéru musí odškrtnout.

Jenže uběhlo jen něco přes minutu a fotbalistka hrající za Liverpool měla na kontě dalšího „vlastence“. Tentokrát mířil ideální pas vzduchem do vápna Novozélanďanek z druhé strany. A propadl až k Mooreové, která tentokrát nedokázala usměrnit míč hlavou.

Noční můra byla zkompletovaná ve 36. minutě. A tentokrát už bylo znát, jak předchozí okamžiky 25letou Mooreovou rozhodily. Ze všech případů totiž byla situace nejjednodušší na vyřešení. Chtěla odpálit přízemní přihrávku, ale míč se jí svezl po noze a opět skončil v síti. Hlava v dlaních byla zcela pochopitelná. A nešlo se divit tomu, že Mooreová byla už ve 40. minutě vystřídána. Na jubilejní 50. zápas v reprezentaci nebude vzpomínat v dobrém. Čistý hattrick – tedy takový, který není narušený žádným gólem jiného hráče – je věcí unikátní, ale pokud skončí ve špatné brance, těžko se jím lze chlubit.

Američanky tedy měly v poločase pohodlný třígólový polštář, aniž by samy vstřelily gól. Až v 53. minutě se trefily bez pomoci, konkrétně pak Ashley Hatchová. Na konečných 5:0 upravila skóre v nastavení Mallory Pughová.

To Češky si proti domácím hvězdám USA vedly daleko lépe. Sice čelily tlaku, ale s úřadujícími mistryněmi světa dokázaly uhrát remízu 0:0. Hůře už dopadl následující duel s Islandem, který svěřenkyně Karla Rady prohrály 1:2. Zbývá jim tedy odehrát už jen duel s Novozélanďankami.

Tagy:
Nový Zéland fotbal ženský fotbal USA sport vlastní gól česká fotbalová reprezentace žen Meikayla Mooreová SheBelieves Cup