Dramatický let fotbalistů Manchesteru. Kvůli bouři přistáli ve městě úhlavního rivala

Po vysoké výhře v osmifinále Ligy mistrů nad Sportingem Lisabon se zdálo, že fotbalisty anglického Manchcesteru City nemůže nic zaskočit. Jenže větru člověk neporučí. Zpáteční let se kvůli silnému větru proměnil v drama a hráči nakonec museli po rozhodnutí pilota přistát v 50 kilometrů vzdáleném Liverpoolu.

„Můžeme potvrdit, že letadlo přepravující první tým domů z Lisabonu bezpečně přistálo v Liverpoolu poté, co si silný vítr vynutil odklon od Manchesteru,“ napsali Citizens na svém Twitteru ve středu kolem půl páté odpoledne.

Let společnosti Titan Airways odstartoval z Lisabonu ve středu odpoledne kolem čtvrt na tři. Video, jak letadlo nad přistávací dráhou téměř stojí na místě, se stalo okamžitě hitem internetu. Stroj se kymácel ze strany na stranu a situaci uklidnil až pilot, který se rozhodl přistát v nedalekém Liverpoolu na Letišti Johna Lennona.

Za vším stál silný vítr způsobený bouří Dudley, která během následujících desítek hodin zachvátila téměř celou střední a západní Evropu včetně Česka. Například na Sněžce byl naměřen vítr o rychlosti více než 180 km/h.

Rýpaní fanoušků Liverpoolu

Jelikož se nikomu nic nestalo a Liverpool je společně s Manchesterem City momentálně nejlepším fotbalovým klubem v Anglii, došlo i na vtipné a rýpavé komentáře z řad fanoušků na sociálních sítích. „Je skvělé, že můžeme bezpečně přivítat Manchester City v hlavním fotbalovém městě Anglie,“ vítali příznivci Liverpoolu své soky.

Jenže posměšky jsou to jediné, co příznivci Liverpoolu aktuálně zmůžou. Jejich miláčci v čele s útočníkem Mohammedem Salahem a trenérem Jürgenem Kloppem jsou sice v tabulce anglické Premier League druzí a na vedoucí City ztrácí devět bodů.

V nejprestižnější evropské klubové soutěži Lize mistrů jsou na tom oba celky rovněž podobně. A rovněž dobře. Manchester vyhrál v prvním dvojduelu osmifinále na hřišti Sportingu Lisabon 5:0, Liverpool dokázal zdolat Inter Milán na jeho hřišti 2:0. Oba kluby tak mají nakročeno mezi osm nejlepších celků soutěže.

Tagy:
letadlo Anglie přistání fotbal sport Liverpool FC Sporting CP Liga mistrů UEFA Dudley Manchester City FC