Hazard chodců na přejezdu v Řeporyjích. Koleje přebíhali i přes spadlé závory

Nezodpovědní chodci na přejezdu

Chodci na přejezdu

Jen několik vteřin dělilo od vážné nehody chodce z pražských Řeporyjí. Přebíhali totiž železniční přejezd i ve chvíli, kdy byly závory dole a po kolejích projížděl vlak. Hazardéry se podařilo natočit na kameru.

Praha-Řeporyje během Velikonočního pondělí. I ve sváteční den tudy projíždí pravidelné vlaky. A jak je tu prý obvyklé, také se nesmyslně riskuje. Jak je na videozáznamu vidět, jeden vlak stojí ve stanici. Druhý se ale za nedlouho objevuje zpoza zatáčky. A právě v tu chvíli se rozhodne hned několik lidí, že je vhodná příležitost k přechodu přejezdu.

Lze si jen těžko představit, že by varovná světla, zvukový signál a spadlé závory přehlédli. Jde o životu nebezpečný, zbytečný hazard. Záběry natočil přímo ze své kanceláře starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný.

„Bytostně vím, že pokud něco neudělám, tak tady do pěti let uvidí přejetého člověka. Největší problémem jsou tady děti, které neustále přebíhají koleje na tomto úseku a vzorem jsou jim dospělí, kteří mají všichni pocit, že tady jezdí jen pomalé vlaky,“ uvedl pro CNN Prima NEWS starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

Že na řeporyjském přejezdu nejde o nic nezvyklého, dokládá i další případ. Určitě si vzpomínáte na případ, kdy stejný přejezd přebíhala skupinka dětí pod dohledem dospělých žen. Snažili se prý stihnout vlak. Dlouho se nevědělo, odkud skupinka dětí pochází a zda se nejedná o řeporyjskou mateřinku. Nakonec se ale ukázalo, že nešlo o místní a ženy skončily s pokutou.

Radnice chce apelovat na policii, aby hříšníky na místě začala důsledně pokutovat.

Tagy: