Jsem vyždímaný jak hadr. Herce Ladislava Freje pustili z nemocnice

Divadlu se věnoval ochotnicky už od svého mládí. Kromě toho hrával na housle a zpíval ve sboru brněnské Janáčkovy opery.

Ladislav Frej byl propuštěný z nemocnice

Osmdesátiletý herec Ladislav Frej má za sebou desetidenní hospitalizaci v pražském IKEM. Podle svých slov nebyl v ohrožení života. Před týdnem jej z nemocnice pustili a již nabírá ztracenou sílou. V pátek ještě zrušil představení s kolegyní Simonou Stašovou, do divadla by se však mohl vrátit už za dva týdny. CNN Prima NEWS řekl, jak se cítí.

„Do nemocnice mě poslal můj neurolog. Mám migrény, které mi jdou od krční páteře do palice. Musím rehabilitovat, kluci šikovní mi rozmasírovávají na reflexních masážích místa, která mi všechno tohle způsobují. Už před hospitalizací jsem docházel na infuze, ale tentokrát mě doktor nepustil domů,“ popsal CNN Prima NEWS Frej. Už dříve byl hospitalizovaný se srdcem.

Teď už je herec přes týden doma a nejvíc se těší na to, až nabere sílu a znovu vyrazí ven se psím parťákem Timem. „Ten chudák si zvykl, že to flákám. Každý den na mě kouká a já mu to vidím na očích, že se musím sebrat a jdeme. První kilometr je takové slabé utrpení, druhý kilometr se mi uleví a ten třetí se tak ploužím a říkám: ‚Timečku, já už nemůžu.‘ Takhle nějak naše denní vycházky probíhají. Kvůli špitálu jsem se jich ale musel vzdát,“ uvedl.

V pátek měl hrát v divadle ABC představení Na zlatém jezeře, které ale musel odvolat, protože se na něj ještě necítí. „Musím se trochu vypást, zhubl jsem asi o šest kilo a je to cítit na energii. Tolik jsem nevážil ani o maturitě, jsem slabý jak moucha, jak vyždímaný hadr a nemám žádnou energii na jeviště,“ řekl Frej, jak se cítí. Doufá ale, že za čtrnáct dní už bude v pohodě.

Budu futrovat, abych dohnal kila

O víkendu si kvůli tomu koupil vepřové koleno. „Tak budu futrovat, abych dohnal kila a hlavně energii. A začneme chodit na nějaké kratší procházky,“ řekl s úsměvem.

Zpátky do divadla, kde hraje s kolegyní Simonou Stašovou, se těší. „Se Simčou mě baví hrát. Hraji takového pošetilého staříka, který je ale ještě furt života schopný. Žena ho vždycky přivine na svou hruď. No mají se rádi,“ vyprávěl.

Na jevišti herec oslavil i své nedávné osmdesátiny. O svém věku ale nechce ani slyšet. „Moje skvělá partnerka, která před dvěma lety zemřela, mi vždycky říkala, že člověk je tak starej, na kolik se cítí. Měl jsem vedle sebe skvělou ženu, i když byla o čtyřiadvacet let mladší. Někdo řekne, že jsem byl proutník, ale ono se to srovná – jeden zestárne a druhý zase omládne,“ vysvětlil CNN Prima NEWS Frej.

V současné době nemá herec přítelkyni, ale prý dvě, tři dobré kamarádky. „Člověk už nebude riskovat nějaký fatální vztah a zamilování se, to už jsem si prožil,“ podotkl.

Tagy: