Herci ze seriálu Sestřičky udělali dobrý skutek. Napekli pro zdravotníky z Motola

Herci ze seriálu Sestřičky Modrý kód pomáhají zdravotníkům

Pečeme sestřičkám. Tak zní název dobročinné akce, kterou vymysleli herci ze seriálu Sestřičky. Pustili se do pečení a vaření a své výtvory z domácí kuchyně pak rozvezli zdravotníkům, kteří ve Fakultní nemocnici v Motole pečují o pacienty s koronavirem.

Nápad potěšit nemocniční personál dobrým jídlem vznikl v hlavách herců, kteří chtěli coby seriáloví zdravotníci pomoci těm opravdovým. „Herci za námi chodili do produkce, že by chtěli s něčím pomoct, ale nevědí jak. Tohle vzniklo úplně spontánně,“ vysvětlila vedoucí projektu Sestřičky Pavlína Zdanovcová.

„My jsme společně napekli šunkofleky, Hraběnčiny řezy a slané quiche. Všechno je pečené s láskou, samozřejmě – a těšíme se. Snad to bude chutnat,“ řekla herečka Michaela Tomešová.

Celkem tři várky s několika kily podomácku připravených dobrot převezli herci do Fakultní nemocnice v Motole. „Všechno, co dnes herci dovezli, si převzali zdravotníci z Centra následné péče, takzvané LDNky, a poté z infekčního oddělení. Zbytek bude rozdělen v rámci naší nemocnice. Máme zde tým, který se o všechno, co lidé posílají, stará,“ sdělila Ludmila Šimáčková, vedoucí komunikace a PR nemocnice.

Sestřičkám udělal dárek radost

„Já jsem upekla svoje klasické dva druhy štrůdlu, jeden cibulový a jeden špenátový s nivou. Když tohle upeču návštěvě, tak se potom vždycky jen zapráší,“ uvedla herečka Kristýna Frejová.

„Jsme za to samozřejmě hrozně rádi. Koukám, že je tady samé sladké, to je dobré na nervy,“ řekla vrchní sestra LDN Lucie Kubová. „Teď je to opravdu hodně náročné, protože spousta zdravotníků je covid pozitivních a musí nám vypomáhat kolegové z jiných oddělení. Snažíme se to prostě nějak zvládnout,“ dodala Kubová.

Tagy: