Hryc před smrtí prožíval peklo a utrpení: Tuto nemoc bych nepřál ani největšímu nepříteli

Andy Hryc s dcerou na začátku srpna 2020

Věděl, že mu není pomoci a nezbývá mu moc dní. Svůj osud ale nesl velmi statečně a umíral smířený. S akutní leukémií bojoval necelý rok, podstoupil léčbu včetně transplantace kostní dřeně, během níž zhubl 60 kilogramů.

Lékaři mu zákeřnou chorobu diagnostikovali loni na jaře, když byl převezen do nemocnice kvůli oboustrannému zápalu plic. Už tehdy mu šlo o život. „Byl jsem na pokraji existence. Sami doktoři mi říkali, že pokud bych k nim přijel o pár dní později, už by mi pomoci nedokázali. Zemřel bych. Během hospitalizace však zjistili nepříjemnou věc, že trpím akutní leukémií. Ihned jsem začal podstupovat chemoterapie a dostával osmkrát silnější dávku, než jaká se dává obyčejně,“ prohlásil herec.

Lékaři mu vyložili karty na stůl, takže věděl, že vyhlídky na uzdravení nejsou příliš valné. Život mu nezachránila ani transplantace kostní dřeně, kterou dostal od své sestry, se kterou přitom dlouhá léta nemluvil. „Je to ta nejhorší možná diagnóza, která se nedá vyléčit. Pokud by na to někdo vymyslel lék, dostal by Nobelovu cenu. Pacientovi se dá pouze ulehčit přechod do další dimenze,“ prozradil o své nemoci, se kterou bojoval statečně.

„Jsou lidé, kteří kdyby přežili jen desetinu toho, co já, spáchali by sebevraždu. Tuto chorobu bych nepřál ani svému největšímu nepříteli,“ uvedl loni v listopadu, kdy se jeho zdravotní stav už prudce zhoršoval. Výrazně zhubl a zhoršil se mu zrak. Na jedno oko přestal téměř vidět. To už tušil, že se jeho čas naplnil. Začal bilancovat, na svět se nemračil, odcházel se vztyčenou hlavou. „Prožil jsem nádherný život, dělal jsem práci, kterou jsem měl velmi rád. Vychoval jsem dvě nádherné děti, nikdo není nesmrtelný. Mám spoustu kamarádů, kteří zemřeli před dvaceti lety. Neměli to štěstí, jaké jsem měl já,“ konstatoval Andrej Hryc.

Během života se přitom musel vyrovnat s obrovskou tragédií. Jeho syn Hugo bojoval s rakovinou varlat. Když mu lékaři dva dny před Štědrým dnem oznámili šťastnou novinu, že se z ní vyléčil a vyhrál nad ní, na své sociální síti napsal: „Po dlouhé době se zase cítím k světu.“ A následně se vydal s kamarády radostnou událost zapít do města. Domů se už ale nikdy nevrátil. Při cestě zpátky zahynul ve věku 22 let při dopravní nehodě. Jak následně informoval web Nový Čas, pitva prokázala, že měl v krvi nejen alkohol, ale také kokain. „Můj syn bohužel ve dvaadvaceti letech musel odejít, prostě byl ve špatný čas na špatném místě. Ale asi se reinkarnoval do mého nejstaršího vnuka, který je jeho kopií. Je stejně milý, zábavný a hlavně oblíbený u žen, jako byl Hugo,“ promluvil o ztrátě svého milovaného syna herec.

Tagy: