Snažíme se pomoci, jak můžeme, říká Petr Ryšavý o iniciativě Sestřičky sestřičkám

Petr Ryšavý v pořadu Nový den CNN Prima NEWS

Sestřičky sestřičkám

Sestřičky sestřičkám je projekt, díky kterému se snažíme pomoci lidem, kteří mají profesi, která je v současné chvíli opravdu asi nejnáročnější, uvedl v pořadu Nový den CNN Prima NEWS herec Petr Ryšavý ze seriálu Sestřičky Modrý kód. Co zažil ve Fakultní nemocnici v Motole, kam s kolegy zavítal?

„Nikdo z nich, myslím, když šel studovat školu, nevěděl, že budou v této době v práci dvacet hodin, možná i dvacet dva a spát tam a podobně,“ zmínil Ryšavý těžký úděl zdravotních sester a dalšího zdravotního personálu v době epidemie.

„Snažíme se alespoň touto formou finančně nějakým způsobem pomoct a snažíme se pro ně dělat maximum, co můžeme,“ dodal k inciativě Sestřičky sestřičkám, kterou založila skupina Prima za podpory herců ze seriálu Sestřičky, České asociace sester a Českého červeného kříže.

Přispět svým dílem může opravdu každý

Pomoci může každý prostřednictvím dárcovské SMS (DMS) zprávy, nebo skrze platformu znesnaze21 (více informací ZDE). V současné době je z cílové desetimilionové částky vybráno přes dva miliony korun (první milion korun vložila skupina Prima).

Ryšavý byl také s kolegy podpořit zdravotníky na „místě činu“. „Šli jsme se s kolegy podívat a předat takovou maličkost, což bylo napečené cukroví, ve Fakultní nemocnici v Motole. Byli jsme tam přijati s velkou vervou a bylo to velice milé,“ nastínil.

„Popsali nám, že situace byly opravdu náročné, že pár týdnů zpátky tam opravdu lidi spali na chodbách a opravdu to pro ně bylo fyzicky náročné.“

A jak v současné době funguje Ryšavého kapela Botox? „V těchto dnech natáčíme klipy na tři singly,“ vysvětlil. „V této době kapela musí makat na sociálních sítích, protože nemáme možnost se s lidmi potkat fyzicky na koncertech nebo na nějakých akcích. Tak se snažíme alespoň takzvaně masírovat sociální síť. To znamená, vydáváme klipy, snažíme se s nimi (lidmi) komunikovat prostřednictvím sociálních sítí,“ dodal herec a muzikant.

Tagy: