Herec Štěpán Benoni si s manželkou koupil na Šumavě srub. Odstěhovali se tam natrvalo

Herec Štěpán Benoni, hvězda seriálů Zoo nebo Duch, který nedávno oslavil čtyřicátiny, vyměnil ruch velkoměsta za poklidný život na samotě. S manželkou, herečkou Vladimírou Striežencovou, si na Šumavě pořídil kanadský srub a k tomu dva psy a dva koně.

Štěpán Benoni žije už jedenáctým rokem ve spokojeném manželství se slovenskou herečkou Vladimírou Striežencovou. Jejich seznámení by vydalo na román.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivana Gottová učinila zásadní životní rozhodnutí. S dcerami opouští Bertramku a stěhuje se do luxusní vily, kterou si nechala postavit

„Když jsem byl na konzervatoři, chodíval jsem do jednoho baru. Moje žena tehdy studovala DAMU a v tom baru dělala brigádu. Jeden večer, když jsem byl fakt už hodně v náladě, tak jsem se do ní hrozně zamiloval. Ráno jsem se probudil zamilovanej, ale nevěděl do koho. Pak šel život dál, měl jsem jiné partnerky, uplynulo asi sedm let, já byl v angažmá v kladenském divadle a jako záskok za jednu herečku tam přišla ona. Hned jsem si vzpomněl, že to je ta dívka, do které jsem se zamiloval. Od té doby jsme spolu,“ řekl Štěpán Benoni s úsměvem v pořadu Show Jana Krause.

Na svatbě mu svědčil David Matásek

Zmíněná hra, kde spolu účinkovali, se jmenovala Jaromír Jágr, Kladeňák, v níž hlavní roli představoval David Matásek. „Když jsme se s mojí ženou brali, šel mi pak za svědka,“ prozradil herec.

Štěpán Benoni odstartoval svou hereckou kariéru už v jedenácti letech, a to v činohře Národního divadla. „Řekl bych, že herectví si vybralo mě. Hrál jsem si a dostával za to peníze. Doporučila mě tam moje teta, která pracovala jako choreografka, když sháněli děti do jednoho představení,“ přiblížil Benoni, jehož otec je kameramanem a někdejším spolužákem moderátora Jana Krause.

Herectví chtěl vyměnit za armádu

Štěpán své povolání miluje, jak ale přiznal, byly doby, kdy přemýšlel o změně. „Když přišla první krize, říkal jsem si, že bych mohl jít do armády. V té době jsem hodně posiloval a cvičil,“ zmínil Benoni. Nakonec zůstal u herectví a stal se velmi obsazovaným filmovým i seriálovým hercem. Na TV Prima jsme ho mohli vídat například v seriálech Modrý kód, Zoo, Tátové na tahu nebo Duch.

Před několika lety s manželkou učinili zásadní životní rozhodnutí. Na samotě na Šumavě si pořídili srub. Původně tam měli v plánu trávit víkendy a volné dny, nakonec se tam ale usadili natrvalo. Společnost jim dělají dva psi a dva koně. Našli tam podle svých slov ráj na zemi a dnes už by neměnili. S manželkou jsou tam maximálně spokojení a dojíždění do Prahy za prací jim nevadí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Seriálový herec Petr Batěk žije s rodinou v luxusním bytě s výhledem na celou Prahu. Jak to u něj doma vypadá?

Tagy:
David Matásek Šumava láska rodina film společnost manželství narozeniny vztah seriál chalupa bydlení Štěpán Benoni herec celebrity Praha seriál Duch Divadelní fakulta Akademie múzických umění roubená stavba Zoo umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika