Gottová s dětmi opouští Bertramku a stěhují se do nové vily. Co na to zpěvákovi blízcí?

Vdova po zpěvákovi Karlu Gottovi učinila zásadní životní rozhodnutí. Z vily na Bertramce, kde společně prožili nejkrásnější chvíle, udělá unikátní muzeum, které otevře veřejnosti, a s dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií se přestěhuje do nové vily. Jak tento krok hodnotí blízcí přátelé několikanásobného českého slavíka?

Unikátní muzeum ve vile na Bertramce, kde Karel Gott žil od roku 1974, nejdříve sám, poté i se svou milovanou rodinou, se letos ve druhé polovině roku otevře veřejnosti. Vdova Ivana v něm má v plánu vystavit všech dvaačtyřicet zpěvákových slavíků, zlaté, platinové, diamantové desky, které během kariéry získal, a jiné cenné trofeje. K vidění budou také Gottovy nejmilejší starožitné kousky. Na stěnách si bude možné prohlédnout obrazy, které maloval, z terasy se pokochat výhledem na Hradčany.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drsné praktiky v českém šoubyznysu za totality. Vládl Ladislav Štaidl. Proč měl největší vliv? Umělci si kradli

Za novou vilu zaplatila téměř 70 milionů korun

Ivana s dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií už mají nový domov. Našly ho na pražském Smíchově poblíž Bertramky a jde o skutečný skvost. V moderně vyhlížející novostavbě se nachází pět obytných místností. Vdova za ni zaplatila 68 milionů korun. Smlouvu nepodepsala jako fyzická osoba, ale jako jednatelka společnosti Karel Gott Agency, s.r.o. Dům tedy patří její firmě.

Oslovení blízcí přátelé Karla Gotta tento krok Ivaně schvalují. „S Ivanou jsem se o tom bavil. Když budu mluvit za sebe, tak udělala jednoznačně správné rozhodnutí, což jsem jí také řekl,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Michal David. „Myslím, že muzeum ve vile na Bertramce je skvělý nápad a Karlovi fanoušci to velmi ocení,“ dodal hitmaker.

Dům plný vzpomínek

V podobném duchu hovořil i hudební skladatel Zdeněk Barták, který pro Karla Gotta napsal řadu hitů a velmi často ho ve vile na Bertramce navštěvoval. „Karel byl vždycky skvělý hostitel, moc rád na ty časy vzpomínám. Rozhodnutí Ivany chápu, myslím, že to vyřešila nejlépe, jak mohla. Ten dům je plný vzpomínek, Karla by jí připomínal na každém rohu, musí se od toho oprostit a jít dál. Udělat z vily muzeum považuji za výbornou myšlenku. Pro fanoušky to bude skvělá příležitost vidět, jak mistr žil, navíc se spoustou cenností s jeho kariérou spojených,“ prohlásil Zdeněk Barták pro CNN Prima NEWS.

„Ta vila má svá léta, takže jako kulturní památka bude mít o to větší kouzlo. Ono něco jiného bylo, když v ní Karel žil sám. Když se pak oženil a narodily se jim s Ivanou dvě krásné dcery, tak už ten prostor nestačil a museli přestavovat. Takže to, pro co se Ivana rozhodla, má své opodstatnění a logiku. Vítám to,“ poznamenal hudební skladatel.

Muzeum Karla Gotta v jeho vile na Bertramce vítá i zpěvákův přítel, herec Jiří Krampol. „Myslím, že by to Karla potěšilo. Zaslouží si to. Fanoušky miloval, bude to pro ně velké lákadlo. Ivana udělala dobře. Držím jí palce. O Karla se velmi hezky starala,“ prohlásil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Seriálový hit Pod hladinou Na vlnách Jadranu startuje na TV Prima od 10. ledna:

Tagy: