Historik Lukeš: Harrisová je ostrá jako břitva. S viceprezidentem Kellym by byli dobrá dvojka

Igor Lukeš

360°, Lukáš Kovanda, Ondřej Lochman, Richard Brabec, Ilona Švihlíková, Igor Lukeš - 23.7. v 22:00

Pilot, astronaut a senátor za Arizonu Mark Kelly by podle historika z Bostonské univerzity Igora Lukeše byl vhodným nominantem na viceprezidenta Kamaly Harrisové. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS dále řekl, že Harrisová je ostrá jako břitva, ale s Kellym by tvořili dobrou dvojku.

Koho si Kamala Harrisová k sobě vybere, zatím není jasné. „Nejsem si jistý, že ona nebo někdo z její kampaně to v tuhle chvíli ví, ale bezpochyby uvažují o 6 až 7 jménech a 24 hodin denně procházejí jejich soukromými informacemi, aby zjistili, zda nemají nějaké schované kostlivce ve skříni,“ popsal historik z Bostonské univerzity Igor Lukeš v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Po atentátu na Trumpa padají hlavy. Skončila šéfka Tajné služby, střelbu označila za selhání

Kdyby prý od Harrisové dostal telefon a ona by se ptala, koho by jí navrhl, ukázal by na Marka Kellyho. „Je to vojenský pilot, který má nalétáno tisíce hodin, z toho několik set v boji. Uměl přistát na letadlové lodi. Potom se stal astronautem, a protože ani to nebylo málo, tak se ještě navíc stal senátorem za stát Arizona,“ sdělil Lukeš.

Podotkl, že Arizona je jeden z klíčových států. „Ten, kdo chce vstoupit do Bílého domu, pravděpodobně tam bude muset vyhrát. Kdyby ten stát teď poslal svého senátora Marka Kellyho jako kandidáta na viceprezidenta, myslím, že by to podstatně zvýšilo šance demokratů tady vyhrát. Mark Kelly je navíc také člověk, který dobře vypadá,“ sdělil Lukeš.

Podle něj by Kelly výborně vyvažoval skutečnost, že kandidátkou na nejvyšší úřad je žena. „Kamala Harrisová je ostrá jako břitva, ale každopádně Mark Kelly vypadá jako tvrdý ostrý člověk, kterým skutečně celý život byl. Byla by to dobrá dvojka, která by se mohla představit americkým voličům,“ míní historik.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trump měl v Bidenovi jistotu, teď se vzteká, míní Valeš. Kulidakis popsal slabosti Harrisové

Tagy:
politika volby Donald Trump Arizona Igor Lukeš 360° Kamala Harrisová Mark Kelly Bostonská univerzita