Hledáme domovy kočkám ze spolku Kočičky u Niky, zástupce mají i z dalekého Řecka

Spolek Kočičky u Niky se nachází kousek od Ostravy.

Prima Mazlíček Hecht - Spolek Kočičky u Niky

Tentokrát jsme se s kamerou vydali za kočičkami až k Ostravě. Konkrétně do spolku Kočičky u Niky, kde se starají o opuštěné a nechtěné kočky v domácím prostředí, a to i z dalekého Řecka. Všechny, které vidíte v reportáži, hledají domov.

„Každou kočku vnímáme jako jedinečnou osobnost. Jsme dvě sestry, dvojčata Nikol a Soňa, a společně tvoříme neziskovou organizaci, kde pečujeme o kočičky. Provoz hradíme z vlastním příjmů a darů, které nám posílají kočičí příznivci. Staráme se o nemocné, handicapované a nechtěné kočičky, a to ve svém volném čase a zcela bez nároku na honorář. Vedle práce tak pečujeme o bezprizorní zvířata a dáváme jim svůj veškerý čas. Bojujeme za každou kočičku v nouzi! Podle nás má každý živý tvor právo na důstojný život v pohodlí, teple, na plnou misku a láskyplné pohlazení.“

Ve spolku Kočičky u Niky mají aktuálně 182 koček, proto jestli hledáte kočičího parťáka, je tento azyl skvělá volba. Nový domov hledá hned několik koťat, která jsou už odčervená a očkovaná, a mohou tedy vyrazit za novým dobrodružstvím. Jedním z nich je Satan. Nenechte se odradit jménem, sice je to hravý divoch, ale asi jako každé zdravé kotě. Má uhrančivé žluté oči a neskutečně lesklou černou srst. Je mu teprve 10 měsíců a snese se s pejsky i kočkami.

Koťátka hledají domovy, které se vám líbí?

Posted by Kočičky u Niky z.s. on Sunday, August 20, 2023

Stejně tak na nový domov čeká mnoho dospělých kočiček všech barev i povah. Jako například Ajax, statný kocour, který byl se svou maminkou Leyou přivezen až z Řecka. Je temperamentní, mazlivý, jen nemá rád nošení v náruči. Je to prostě pořádný chlap. Jsou mu teprve dva roky a snese se jak s ostatními kočkami, tak pejsky.

Jen o rok starší je zmiňovaná maminka Leya, tříletá kastrovaná řecká princezna. Zpočátku lidem nevěřila, pak se ale změnila v mazlivou kočičku, která při hlazení doslova vrká.

Domov hledá i mladý kocourek FIlípek, jenž byl nalezen už bez očička a nikdo neví, co se mu stalo. Miluje mazlení, lenošení v pelíšku a vyhřívání se na sluníčku. Snese se s pejsky i kočkami.

Další mladý kocourek Bohumínek je posmutnělá duše, kterou někdo „ztratil“ u benzinky v Bohumínské ulici. Bohumínka nikdo nehledal, nikdo ho nechtěl, a přitom to je tak šikovný kocourek! Bohumínek byl smutný kocourek, toulání venku a hlad se na něm podepsaly. Díky spolku se dostal do dobré kondice a pracuje se na jeho důvěře k lidem. Je to asi roční kluk.

Seniorním zástupcem je Dědýsek. Sedmiletý​ ​tajemný kocour, co je všude, kam se hnete, je o krok před vámi. Má tajemný pohled, vždy docílí svého, nevzdává se. Člověka má moc rád. Také je zvyklý na psy i kočky a ještě by si zasloužil svůj vlastní trvalý domov.

Abyste si vybrali toho správného parťáka na život, doporučujeme spolek navštívit a vybrat si srdcem. Každá kočka je výjimečná a má svou individualitu.

Práce spolku nespočívá „jen“ v mazlení a hraní si s kočkami, dost často přijímá zvířata ve velmi špatném stavu a to samozřejmě stojí nejen velké úsilí a čas, ale také peníze. Pokud byste spolek rádi podpořili, kontaktujte ho a domluvte se, co aktuálně potřebuje – QR kód najdete v galerii.

Kontakt:

Komenského 25, 747 24 Chuchelná

nikol.michalowska@email.cz

Soutěžte s námi a partnerem našeho pořadu Prima Mazlíček, společností Hecht.cz, o voucher na nákup na e-shopu i v kamenných prodejnách.

Tagy: