Hlouček kolegů a padající rekvizita. Záběry ukazují, jak zemřel ruský divadelní herec

Kulisa zabila herce v ruském Velkém divadle

Oblíbeného 38letého herce Jevgenije Kuleše zabila během pátečního představení opery Sadko velká dřevěná rekvizita. Ukazují to záběry z tragické události na jevišti slavného moskevského Velkého divadla. Následné vyšetřování odhalilo, že herec si při odchodu z jeviště spletl strany.

Exkluzivní záběry, které má CNN Prima NEWS k dispozici, ukazují ostatní umělce, jak se rychle shromáždili kolem místa incidentu a prosili zaměstnance, aby rampu okamžitě zvedli. Následně se pokusili Kuleše oživit, ale marně.

„Představení bylo okamžitě zastaveno, publikum bylo požádáno, aby opustilo sál,“ píše se v sobotním prohlášení ruského divadla, které potvrdilo smrt 38letého člena mimického souboru. Kuleš po odehrání jedné scény odešel z jeviště jiným směrem, než bylo původně domluveno. A právě při tomto odchodu na něj spadla rampa.

Šokovaní diváci původně věřili, že nehoda byla dobře zinscenovaným trikem. Když zděšení umělci křičeli: „Zavolejte sanitku, je tady krev,“ všem došlo, že nejde o nic předem připraveného. Policejní vyšetřování má objasnit všechny okolnosti neštěstí. Podle prvních závěrů se ale zdá, že za smrt herce opravdu může jeho pochybení. Kuleš působil v divadle od roku 2002 a hrál ve stovkách představení.

Nejde o první tragickou událost, která zasáhla světově proslulé moskevské Velké divadlo. V červenci 2013 tam zemřel starší houslista Viktor Sedov, jenž hrál v tamní opeře přes 40 let.

A v roce 2011 moskevský soud poslal na šest let za mříže sólistu baletu Pavla Dmitričenka. Umělec organizoval útok kyselinou na šéfa divadelní společnosti Sergeje Filina. Ten si z incidentu odnesl vážné poškození zraku.

Tagy: