Poslanec Hnilička složil mandát, v řadách ANO ho nahradí Miroslav Samaš

Milan Hnilička

Vyjádření Milana Hniličky

Předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (ANO) složil poslanecký mandát kvůli porušení protiepidemických opatření. Učinil tak prohlášením přímo na sněmovním plénu. V dolní komoře Hniličku nahradí bývalý místostarosta Rakovníka Miroslav Samaš.

Na Hniličku se snesla kritika potom, co se navzdory vládním omezením proti šíření koronaviru účastnil o víkendu oslavy v teplickém hotelu. Na plénu se omluvil za to, že porušil vládní opatření, a uvedl, že je namístě, aby ze svého jednání vyvodil důsledky. „Udělal jsem chybu, nebyla to moje první chyba a určitě to nebude ani moje poslední chyba,“ řekl.

Většina opozice žádá i jeho konec v čele sportovní agentury. Hnilička dříve sdělil, že o funkci v agentuře se rozhodne podle reakcí ze sportovního prostředí. „Udělám maximum pro to, abych mohl dokončit svou misi, co se týká sportu. Uvidíme, jak se k tomu vyjádří sportovní prostředí,“ dodal.

V hotelu Prince de Ligne se v sobotu večer konala podle Blesku oslava 50. narozenin teplického podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy. Vedle Hniličky se jí účastnili například místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr či bývalý premiér Jiří Paroubek. Organizátor i účastníci porušili několik opatření a hrozí jim pokuta. Policejní prezident Jan Švejdar v úterý oznámil, že kvůli účasti odvolá z postu libereckého krajského policejního ředitele Vladislava Husáka.

Tagy: