![Nejstarší učitelkou v Česku je v 91 letech Sylva Knedlová. Mám co předávat, tvrdí](https://cdn.administrace.tv/2025/02/13/mini_169/0b3b554c6567e4363928a71ccc4cb1bd.jpg)
Nejstarší učitelkou v Česku je v 91 letech Sylva Knedlová. Mám co předávat, tvrdí
Silvestr a Nový rok jsou dny, kdy se setkávají rodiny a přátelé, aby společně oslavili příchod nového roku. Na Silvestra dominují jídla, která se vyznačují jednoduchostí a rychlou přípravou – pomazánky, jednohubky a drobné pochoutky, které zpestří oslavy. Naopak Nový rok se pojí s tradičními pokrmy, které mají svou symboliku a historii.
Při zařizování nebo rekonstrukci svého domova často děláme úplně zbytečné chyby. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to popisuje bytová designérka Markéta Langrová ze společnosti Home Designer. Uhádnete, kterou místnost nejčastěji podceňujeme? Nebo co rozhodně nepatří do ložnice?
Vánoční jídla nejsou jen chutné pokrmy, ale jsou také důležitou součástí českých tradic a symboliky. Jaký příběh skrývají vánočka, rybí polévka či bramborový salát? Objevte, jak tato jídla propojovala generace a stala se neodmyslitelnou součástí sváteční tabule.
Vánoce jsou časem tradic a pečení, které provoní celý dům. Inspirujte se recepty na klasické vánoční laskominy, jejichž kořeny sahají do dávné historie a dnes jsou nezbytnou součástí svátečního období.
Svátek svatého Martina, který každoročně připadá na 11. listopadu, je tradiční oslavou konce zemědělského roku a začátku zimního období. Tento den bývá spojen s příchodem prvního sněhu – dle pranostiky má „přijet Martin na bílém koni“. Ale možná ještě známější je tato slavnost pro své bohaté hody, při kterých na stole nesmí chybět dobře připravená svatomartinská husa, chutné rohlíčky s ořechovou náplní nebo staročeské přílohy, které doplňují celou hostinu.
Diskontní řetězec TEDi upozornil minulý týden na svém webu na dva nebezpečné výrobky. Jedná se o rychlovarnou konvici s nedostatečnou odolností vůči teplu. Nebezpečná je i plastová pistole pro děti, která obsahuje malé části.
Připravte si doma pokrm, který kdysi zdobil tabule šlechtických dvorů. Pečená svatomartinská husa je dnes neodmyslitelnou součástí oslav svátku svatého Martina. Její příprava není složitá, zato výsledek oslní i ty nejnáročnější gurmány.
Ono se řekne — zařídit kuchyň. Ale zkušení stavitelé, kuchaři a v neposlední řadě i rodiče vědí, že je to jeden z úkolů nad úkol. Totiž, postavit kuchyň, aby byla praktická, snadno udržovatelná a navíc se nám líbila natolik, že v ní budeme ochotní trávit čas, vyžaduje jistou dávku zkušeností a umu. Možností, jak dosáhnout perfektního výsledku, je více. Budování kuchyně můžete pojmout jako životní poslání a s každou další se zdokonalovat. Lze se taky vzdělávat po vlastní ose, číst návody, doporučení a postupně je zapracovávat do konkrétních plánů, nebo si jednoduše můžete přizvat na pomoc profesionála, ten si vaše starosti s kuchyní vezme za vlastní. A než se rozhodnete, která z cest je ta vaše, můžete si přečíst pár tipů, jak získat kuchyň, ve které budete doma.
Vaříte rádi, ještě raději si pochutnáváte na výsledcích, ale jde vám hlava kolem ze spousty času, který vás to stojí? Máme pro vás pár tipů, které vám nezařídí zázrak v podobě samovařící kuchyně, ale cenné minuty vám dokáží ušetřit určitě. Stačí totiž vědět, jak si co v kuchyni uspořádat. A když je všechno potřebné pěkně po ruce, příprava obědů i večeří odsýpá jedna radost!
Chcete si zasoutěžit a zároveň se dozvědět něco o historii kuchyní? Ta je totiž fascinující cestou od jednoduchých ohnišť k sofistikovaným moderním designům, které dnes zdobí naše domovy. Kuchyně z XXXLutz přináší unikátní spojení tradice s nejnovějšími trendy, čímž vytváří prostor, kde se historie potkává s budoucností. Koukněme se společně na současné moderní trendy a inspirujte se, jak vytvořit kuchyni snů. Nechte se unést příběhy z historie a nápady na moderní design, které promění vaši kuchyni v srdce domova. Navíc s námi a partnerem soutěže XXXLutz můžete vyhrát kuchyni v hodnotě 250.000 Kč!
Šumivé víno, které má kořeny v italských regionech na severu země, a které si velmi často vychutnáváme k různým pokrmům. To je prosecco. Chcete vědět, jak ho správně párovat s různými pokrmy, nebo do jakého jídla se přidává jako tajná přísada? Prozradíme vám to.
Ve věku devětačtyřiceti let zemřela slavná kuchařka a účastnice reality show Top Chef Masters Naomi Pomeroyová. Zprávu deníku Portland Monthly potvrdila její rodina. Žena se měla utopit v řece při projížďce na paddleboardu, její tělo se zatím nenašlo.
Masné a mléčné výrobky je vhodnější nakupovat u prověřených obchodníků, shodli se ve vysílání CNN Prima NEWS konzultant Potravinářské komory ČR Jan Pivoňka a ředitelka Potravinové banky Central Dana Růžičková. Experti zároveň přiblížili praktické rozdíly mezi daty spotřeby a trvanlivosti.
Jak vyčistit skvrny od jídla na košili? Jak správně pečovat o varnou konvici, aby nám co nejdéle vydržela? Jak upéct tu nejvoňavější pečeni a jaká bábovka se nejvíc osvědčila? V sekci Domácnost a vaření najdete vše, co potřebujete vědět, abyste byli králové a královny domácností. S informacemi od nás už vás doma nic nezaskočí!