Domácnost a vaření

Nejnovější příspěvky k tématu

Grilovací sezóna je u konce: Dopřejte grilu tu nejlepší péči a uložte ho k zimnímu spánku
Tiskové zprávy

Grilovací sezóna je u konce: Dopřejte grilu tu nejlepší péči a uložte ho k zimnímu spánku

Grilování má většina z nás neodmyslitelně spojené s létem a teplým počasím. S příchodem prvních podzimních plískanic tak logicky pomalu přichází konec grilovací sezóny a nastává ten pravý čas dopřát grilu důkladnou péči a uložit ho k zaslouženému zimnímu spánku. Poradíme vám, jak ho správně zazimovat, aby přežil mrazivé počasí bez úhony a na jaře stačilo jen rozpálit rošty a rovnou se pustit do přípravy pokrmů.

 Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování
Tiskové zprávy

Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování

Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.

Silvestrovské rychlovky i novoroční stůl: S čím nešlápnete vedle a které jídlo přinese štěstí?

Silvestr a Nový rok jsou dny, kdy se setkávají rodiny a přátelé, aby společně oslavili příchod nového roku. Na Silvestra dominují jídla, která se vyznačují jednoduchostí a rychlou přípravou – pomazánky, jednohubky a drobné pochoutky, které zpestří oslavy. Naopak Nový rok se pojí s tradičními pokrmy, které mají svou symboliku a historii.

Nejlepší svatomartinské recepty: Pomalu pečená husa i rohlíčky, zkuste staročeskou přílohu

Svátek svatého Martina, který každoročně připadá na 11. listopadu, je tradiční oslavou konce zemědělského roku a začátku zimního období. Tento den bývá spojen s příchodem prvního sněhu – dle pranostiky má „přijet Martin na bílém koni“. Ale možná ještě známější je tato slavnost pro své bohaté hody, při kterých na stole nesmí chybět dobře připravená svatomartinská husa, chutné rohlíčky s ořechovou náplní nebo staročeské přílohy, které doplňují celou hostinu.

Jak vyčistit skvrny od jídla na košili? Jak správně pečovat o varnou konvici, aby nám co nejdéle vydržela? Jak upéct tu nejvoňavější pečeni a jaká bábovka se nejvíc osvědčila? V sekci Domácnost a vaření najdete vše, co potřebujete vědět, abyste byli králové a královny domácností. S informacemi od nás už vás doma nic nezaskočí!