Domácnost a vaření

Nejnovější příspěvky k tématu

Alena Schillerová

Okurková teorie Aleny Schillerové: Ukázala sklenici, kvůli které by měla padnout vláda

Nezvykle ostře se ve svém pátečním facebookovém komentáři pustila bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) do současné vlády premiéra Petra Fialy (ODS). Předsedu vlády viní z drastického zdražení nakládaných okurek a nedostatku sebereflexe po eurovolbách, ve kterých podle Schillerové vládní strany utrpěly debakl. V komentářích pod příspěvkem sklidila nejen pochvalu, ale také kritiku.

Toxická šťouchadla na brambory straší Němce. Výrobce stáhl z prodeje 17 produktů do kuchyně

V Německu padlo varování před karcinogenním náčiním do kuchyně, které může zapříčinit rakovinu. V několika spolkových zemích bylo staženo 17 produktů značky od Alpina Nylon Kitchen Accessories od nizozemského výrobce A.I.&E., informoval Federální úřad pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin. Na případ upozornil německý deník Bild.

Plynu máme dost, ujistil šéf Pražské plynárenské. Čechům doporučil se přiobléknout a šetřit

Nedostatek plynu nehrozí, protože spotřeba je během letošní zimy nízká, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS předseda představenstva Pražské plynárenské Ludvík Baleka. Češi prý budou v případě klesání cen v této oblasti „rozmařilejší“ v porovnání s německými domácnostmi. Právě proto doporučil tuzemským spotřebitelům se přiobléknout než topit na více stupňů.

Co dělat, když se doma objeví plíseň? Odborník upozorňuje na nejčastější chyby

Lidé se v souvislosti s válkou na Ukrajině a drahými energiemi snaží omezovat teplotu ve svých domovech, zároveň se tím však vystavují velmi nepříjemnému riziku vzniku plísní. Odborník Martin Němec proto radí, jak správně topit a větrat, aby se ve vašem bytě neobjevily. V případě, že stejně vzniknou, existují podle něj řešení. Měli byste se vyvarovat použití některých přípravků, které vše jenom zhorší.

Z garáže do světa: Pomocníky z Tescomy najdete v kuchyních ve světě už 30 let

Alespoň jeden kousek z jejich dílny najde ve své kuchyni snad každá hospodyňka. Aby ne. Společnost Tescoma letos slaví 30 let od svého založení. Její začátky nejlépe vystihuje jeden z nejstarších sloganů firmy: Z garáže do světa. Zakladateli dnes už světoznámé společnosti vyrábějící kuchyňské náčiní byli dva přátelé Jiří Vaculík a Petr Chmela. Společně dokázali pochopit potřeby kuchařek i kuchařů při vaření a pečení a dokonale je naplnit.

Pohlreich o změnách v restauracích: Pamatuju doby, kdy byl číšník král. Ceny se zvýší

Po covidové pandemii drtí restauratéry masivní zdražování surovin i energií. Pesimistické předpovědi se ale v gastronomii podle Zdeňka Pohlreicha opakují už padesát let. „Vždycky na konci roku se říká, že příští rok bude hůř. Vždycky se to nějak přežilo,“ vzpomíná televizní kuchařská legenda. Restauratéři se podle něj se zvyšováním cen vypořádají hlavně změnou v přístupu k surovinám a jejich zpracování. Dostupnost stravování v lepších restauracích se podle něj zároveň oproti dřívějšku podstatně zlepšila.

Jak vyčistit skvrny od jídla na košili? Jak správně pečovat o varnou konvici, aby nám co nejdéle vydržela? Jak upéct tu nejvoňavější pečeni a jaká bábovka se nejvíc osvědčila? V sekci Domácnost a vaření najdete vše, co potřebujete vědět, abyste byli králové a královny domácností. S informacemi od nás už vás doma nic nezaskočí!