Toalety plné migrantů, stěžoval si Babiš. Po zážitku z benzínky zmínil i Asterixe a Obelixe
Domácnost a vaření
Nejnovější příspěvky k tématu
3 fotografie
Vína byla ředěná vodou, tvrdí inspekce. Není to pravda, řežou vinařům hlavy, brání se výrobce
Neodkládejte jarní úklid, apelují psychologové. Nepořádek vede k pocitu zmaru, zmatku a únavy
Společně s jarem přichází i čas na důkladný jarní úklid. Podle výzkumů jde však mnohem více než jen o zbavení nečistot a organizaci domácnosti. Hlavní je navodit psychickou pohodu. Věřte tomu nebo ne, ale vaše duševní zdraví je silně provázáno s čistým domovem. Podívejte se, proč byste úklid neměli odkládat.
Plynu máme dost, ujistil šéf Pražské plynárenské. Čechům doporučil se přiobléknout a šetřit
Nedostatek plynu nehrozí, protože spotřeba je během letošní zimy nízká, uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS předseda představenstva Pražské plynárenské Ludvík Baleka. Češi prý budou v případě klesání cen v této oblasti „rozmařilejší“ v porovnání s německými domácnostmi. Právě proto doporučil tuzemským spotřebitelům se přiobléknout než topit na více stupňů.
Co dělat, když se doma objeví plíseň? Odborník upozorňuje na nejčastější chyby
Lidé se v souvislosti s válkou na Ukrajině a drahými energiemi snaží omezovat teplotu ve svých domovech, zároveň se tím však vystavují velmi nepříjemnému riziku vzniku plísní. Odborník Martin Němec proto radí, jak správně topit a větrat, aby se ve vašem bytě neobjevily. V případě, že stejně vzniknou, existují podle něj řešení. Měli byste se vyvarovat použití některých přípravků, které vše jenom zhorší.
Z garáže do světa: Pomocníky z Tescomy najdete v kuchyních ve světě už 30 let
Alespoň jeden kousek z jejich dílny najde ve své kuchyni snad každá hospodyňka. Aby ne. Společnost Tescoma letos slaví 30 let od svého založení. Její začátky nejlépe vystihuje jeden z nejstarších sloganů firmy: Z garáže do světa. Zakladateli dnes už světoznámé společnosti vyrábějící kuchyňské náčiní byli dva přátelé Jiří Vaculík a Petr Chmela. Společně dokázali pochopit potřeby kuchařek i kuchařů při vaření a pečení a dokonale je naplnit.
Radost z čistého domova: Rady, jak uklízet, ale nebýt otrokem
Přijít po dni stráveném v práci do uklizeného domova? To je sen nejen mnohých žen. Dobrou zprávou je, že je splnitelný. Když víte jak na to, můžete mít nejen radost z čisté domácnosti, ale také skvělý pocit z dobře odvedené práce, a tedy i samotného uklízení. Čtěte, jak na to.
Pohlreich o změnách v restauracích: Pamatuju doby, kdy byl číšník král. Ceny se zvýší
Po covidové pandemii drtí restauratéry masivní zdražování surovin i energií. Pesimistické předpovědi se ale v gastronomii podle Zdeňka Pohlreicha opakují už padesát let. „Vždycky na konci roku se říká, že příští rok bude hůř. Vždycky se to nějak přežilo,“ vzpomíná televizní kuchařská legenda. Restauratéři se podle něj se zvyšováním cen vypořádají hlavně změnou v přístupu k surovinám a jejich zpracování. Dostupnost stravování v lepších restauracích se podle něj zároveň oproti dřívějšku podstatně zlepšila.
Zdraví na talíři: Udržte v jídle živiny, pomohou vám při obraně před bacily
Čas dbát na svoji imunitu víc než kdy jindy je tady. Během podzimu člověka bacily přemůžou snáz než kdy jindy. A jak se jim ubránit a zůstat fit? Pomoci si můžete i ve své kuchyni. Stačí vědět, co našemu zdraví prospívá a jak si poradit s přípravou takových potravin.
Pokličku na hrnec a vypnout plyn, radí nobelista s vařením pasty. Sklidil kritiku kuchařů
Italský nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi představil zlepšovák na úsporu peněz při vaření. Jenže tvrdě narazil. Pokud lidé budou postupovat podle zveřejněného návodu, italská pasta nikdy nebude al dente, ale připomene spíše gumové medvídky, zdrtili Parisiho nápad italští kuchaři. „Konzistence výrobku se tím pokazí,“ oponují takzvanému pasivnímu vaření těstovin.
Orientujete se při péči o prádlo v mezinárodních symbolech uvedených na štítku?
Také si občas nevíte rady se symboly na štítcích oblečení? Nevadí, náš článek vám v tom udělá pořádek. Konečně pak už budete vědět, jak správně prát, žehlit, sušit a pečovat o své oděvy. Symboly praní a ošetřování textilu se mohou lišit, byť podléhají určitým pravidlům. Nejvíce se řídí mezinárodní normou EN ISO 3758, takže je zde velmi vysoká pravděpodobnost, že pokud se v ní budete orientovat, budete pak už vědět ohledně péče o textil skoro všechno.
Víte, že se správnou péčí můžete svetry nosit i dlouhé roky?
Víte, že se správnou péčí vás vaše oblíbené svetry nebudou hřát pouze jednu sezónu, ale klidně i několik let? I když jde o jemný materiál, s trochou trpělivostí mohou být vaše svetry skutečně stále nadýchané, měkké a voňavé i po letech. A my vám povíme jak na to.
Místo vytváření haloweenských dekorací si dýni raději namažte na chleba
Dýní jsou nyní plné obchody a možná jich máte také plnou zahradu. Nevíte už, co byste z nich vyrobili? Zkuste netradiční, ale skvělé dýňové máslo. Vyrobené ho budete mít za pár minut a můžete ho použít jen tak ráno na pečivo nebo i netradičně třeba na mazání cukroví.
Zahrajte si na veverku, vašemu mozku to prospěje
Protože máme právě po sklizni vlašských ořechů a je dobré je nejlépe do dvou měsíců spotřebovat, máme pro vás recept na velmi jednoduchý a rychlý ořechový koláč. Ozdobíte ho ještě polevou podle své chuti a vaše tělo si bude libovat. Dávkou oříšků totiž prospějete i mozku, vlasům, pokožce a vůbec celému tělu.
Podzim je čas zvěřinových hodů. Dáte přednost šípkové, nebo zelí?
Před staletími bylo výsadou šlechty mít na stole zvěřinovou pečeni, lovili se srnci, jeleni, divočáci, zajíci i bažanti. Dnes si na této pochoutce pochutnávají páni i kmáni a díky moderním možnostem skladování a mražení je dostupná po celý rok. Stále si ale zvěřinové hody spojujeme s podzimem, kdy lesem zazní halali.
Jak vyčistit skvrny od jídla na košili? Jak správně pečovat o varnou konvici, aby nám co nejdéle vydržela? Jak upéct tu nejvoňavější pečeni a jaká bábovka se nejvíc osvědčila? V sekci Domácnost a vaření najdete vše, co potřebujete vědět, abyste byli králové a královny domácností. S informacemi od nás už vás doma nic nezaskočí!