Slovenský hokejista chválí Rusko: Líbí se mi tu, o nikom nemůžu říct jediné špatné slovo

V Rusku se mi libí, mám tu spoustu kamarádů, řekl v rozhovoru pro ruskou agenturu TASS slovenský hokejista Michal Čajkovský, který bude v nadcházející sezóně hrát za Spartak Moskva. V ruské KHL působí již od roku 2016 poté, co sem přestoupil z pražské Sparty.

Slovenský hokejový obránce Michal Čajkovský, který bude od nové sezóny hájit barvy Spartaku Moskva, se rozhodl i nadále zůstat v Rusku. „Ve Spartaku se sešli skvělí kluci, trenérský štáb a zaměstnanci,“ řekl Čajkovský v rozhovoru pro ruskou agenturu TASS. „Je to velký klub s bohatou historií a tradicemi, jsem rád, že jsem tady,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kdo podporuje Putinovu válku? Dopingová krasobruslařka, šachový velmistr i kapitán sborné

O možnosti hrát v jiné zemi prý zatím neuvažoval. „Chtěl jsem zůstat v Rusku, protože se mi tu líbí, mám tu spoustu přátel. Jsem obklopen samými dobrými lidmi, nemohu o nikom říct jediné špatné slovo,“ podotkl hokejista.

Zároveň si prý uvědomuje, že na Slovensku vyvolává jeho volba velkou vlnu kritiky. „Setkávám se i s velkou nenávistí, ale jsou i tací, kteří mou volbu chápou. Stejně jako v Česku nám zakázali hrát za národní tým na mistrovství světa, ale můžu jen zopakovat - jsou tu pohodoví lidé, mně i mé rodině se tu líbí,“ popsal Čajkovský. O možnosti ruského občanství prý zatím neuvažoval, jelikož Slovensko nedovoluje vlastnit pas jiné země.

Jednatřicetiletý hokejista získal bronz na olympijských hrách v Pekingu. V ruské KHL působí od roku 2016. Tehdy odešel z pražské Sparty a zamířil do Jekatěrinburgu a následně přes Dynamo Moskva a Novosibirsk do Spartaku Moskva, kde působí nyní. Spolu s ním na soupisce Spartaku je i další Slovák, a to brankář Patrik Rybár, který do týmu přišel v roce 2021 z Dynama Minsk a mimo jiné působil i v Hradci Králové.

V KHL ale působí i čeští hokejisté. Dimitrj Jaškin hraje za Kazaň, Libor Šulák nastupuje v dresu ruského Avangardu Omsk a Rudolf Červený působí ve Vladivostoku. Na soupisce Nižněkamsku figuruje Lukáš Klok a mezi hráči Astany je veden David Sklenička.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chápu ty, co na mě bučeli. Proti Langerovi si musím vybudovat nenávist, řekl Vémola po Oktagonu

Tagy:
Slovensko Olympijské hry hokejista Dmitrij Jaškin sport Rusko Lukáš Klok Libor Šulák David Sklenička Mistrovství světa v ledním hokeji Kontinentální hokejová liga ruská invaze na Ukrajinu Michal Čajkovský Rudolf Červený HC Spartak Moskva