Ohrožujete moji rodinu, vzkázal Hašek do Ruska Šulákovi. Jelito a bezmozek, přidal Hrdina

Hokejová kariéra Libora Šuláka vytváří hodnoty v zemi nepřítele, který je používá proti nám a našim spojencům, vytkl Dominik Hašek mladému obránci působícímu v KHL. Život rodiny brankářské legendy je prý kvůli Šulákově práci ve větším nebezpečí. Na hráče Avangardu Omsk se snesla po rozhovoru s ruskými médii vlna kritiky za jeho výrok, že mu v Rusku nikdo nic špatného nedělá a vše mu vyhovuje. Přidal se k ní i Miroslav Kalousek či bývalý hráč NHL Jiří Hrdina, který ho nazval jelitem a bezmozkem.

Šulákův přinejmenším kontroverzní výrok vzbudil v Česku velké vášně. „Jsem moc rád, že je mu v Rusku dobře a nic se mu neděje. Prý neví, co se Haškovi honí hlavou. Wow, ty jelito, co se asi honí hlavou tobě, když vidíš, co ruští teroristi provádí na Ukrajině? Ty už nemáš v českým nároďáku nikdy co dělat, ty bezmozku. Bych blil,“ adresoval Šulákovi Jiří Hrdina, bývalý hráč Sparty, Calgary Flames a Pittsburgh Penguins. Ve twitterovém příspěvku ke vzkazu připojil zprávu o ruském útoku na transfuzní centrum, který si vyžádal několik životů.

Hokejista KHL se kromě obhajování země, jež rozpoutala válku na Ukrajině, nechal slyšet, že by si v příštím roce rád zahrál na domácím šampionátu. To mu vedení reprezentace vzhledem k jeho působišti plánuje znemožnit. Zároveň se vymezil proti dřívější kritice ze strany Haška, který je dlouhodobým zastáncem Ukrajiny. „Nevím, co má v hlavě,“ pronesl na jeho adresu v rozhovoru.

ČTĚTE DÁLE: Kdo podporuje Putinovu válku? Dopingová krasobruslařka, šachový velmistr i kapitán sborné

„Dominátora“ se zastal bývalý ministr financí Miroslav Kalousek. Odpověď na to, co má Hašek v hlavě, je prý prostá. „Má tam čest a smysl pro spravedlnost, chcete-li, tak fair play. Což těžko chápou ti, kteří to v hlavě nemají, popřípadě tam nemají vůbec nic,“ rýpl si do Šuláka. V komentářích pod twitterovým příspěvkem tomuto zhodnocení aplaudoval i starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Česko v poslední době řešilo účast ruských sportovců na tuzemských turnajích

Hašek: Kvůli vaší práci bude zabito více Ukrajinců

Sám Hašek se k výrokům Šuláka také vyjádřil a nabídl i politický rozměr situace. Českým hráčům by totiž podle něj nemělo být povoleno hrát v ruských ligách. „Libore, vaše práce vytváří hodnoty v zemi nepřítele, a on ty hodnoty používá proti nám a našim spojencům. Kvůli vaší práci v Rusku je život mé rodiny ve větším nebezpečí a bude zabito více Ukrajinců. Viním naše zákonodárce, že nás před vaším nebezpečným jednáním nechrání,“ rozhořčil se na Twitteru.

Své myšlenky dále rozvedl v diskuzi s mnoha komentujícími, někteří z nich totiž nesouhlasili s kritikou politiků. Odpovědnost a vina podle nich totiž leží pouze na Šulákovi, s tím ale Hašek nesouhlasil. „Takže nepotřebujeme zákon proti vraždě, krádeži, znásilnění a je každého z nás rozhodnutí, co udělá. S tím zákonodárci nemají nic společného. Takto to vidíte? Já ne. Já chci být chráněn, chci chránit naši společnost a spojence,“ dovysvětlil svůj pohled.

„Ano, má na to právo. Bohužel naši poslanci a senátoři takto nastavili pravidla a ani po cca 550 dnech války nic nedělají. Proto je život našich občanů ve větším nebezpečí a bude zabito více Ukrajinců. To, jestli (ne)bude hrát v repre, je v porovnání s lidskými životy naprostá malichernost,“ doplnil. „Rusové nám vyhrožují a jsou náš nepřítel. A každá vytvořená hodnota dodává této teroristické zemi sílu k dosažení jejich imperialistických cílů. A k dosažení těchto cílů používají (kromě jiného) i metodu vyhrožování, zabíjení, vraždění. To Šulákova práce v Rusku způsobuje,“ shrnul na závěr.

Tagy: