Děti z Ostravy vítaly mistry světa: Na hokejisty čekaly dary, otázky a jedna nabídka k sňatku

Libor Hájek slaví úspěch vítězství se studenty z Ostravy

Hokejové mistry světa uvítali s nadšením školáci v Ostravě - Hošťálkovicích

Studenti základní školy v Ostravě-Hošťálkovicích přivítali s nadšením hokejové mistry světa. Nejvíc bouřili, když do tělocvičny vešel obránce Libor Hájek, který v Ostravě žije. Škola se v tu chvíli doslova otřásala v základech. Hokejisty přivítání překvapilo i potěšilo. „Opravdu jsem to nečekal,“ okomentoval návštěvu Hájek.

Když do tělocvičny vešel mistr světa Libor Hájek, vřelo to ve škole stejně jako na stadionu uprostřed finálového zápasu. Právě Hájek je pro hošťálkovické studenty největším hrdinou. Je totiž jedním z nich, na okraji Ostravy bydlí asi tři roky.

„Bylo to úžasné, jak hráli. Mamka to vždycky s dědou prožívali, takže my taky,“ prozradilo jedno z dětí. Další ze studentů vykládal o tom, jak jeho matka zakřičela radostí, on vyskočil z postele a radovali se spolu z vítězství. Hájek od nich při návštěvě školy dostal spoustu darů – například brusli.

ČTĚTE TAKÉ: Vladimír Růžička: Ve zlato jsem nevěřil. Čeští fanoušci ukázali, že jsou nejlepší na světě

Jejich učitelka potvrdila, že jsou velcí fanoušci hokeje. „Možná je to tím, že pan ředitel hraje hokej, stejně tak pan starosta i několik učitelů, takže my těch hokejistů máme dost i v pedagogickém sboru,“ nechala se slyšet.

Hájek médiím řekl, že ho překvapilo a potěšilo, jakou radost z něj děti měly. „Opravdu jsem to nečekal, takže je to dobrý,“ řekl. Zlatou medaili raději kolovat nenechal, ale na otázky odpovídal ochotně. Některé lístečky si dokonce nechal, například ten s nápisem „jsem svobodná“. Dočká se zlatý hokejista v Hošťálkovicích sochy, jako má v Bedřichovicích na Brněnsku gólman Lukáš Dostál? To se ještě uvidí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fanoušci byli neskuteční, chválí hokejista Flek. Řekl, proč někteří hráči nebyli u Pavla

Tagy:
škola Ostrava hokejista děti hokej Libor Hájek Hošťálkovice