Obědy pod stovku
Zajít v dnešní době na oběd do restaurace nebo jídelny si mnozí kvůli vysokým cenám rozmyslí, obzvlášť pokud by tomu mělo být častěji. Přesto se najdou místa, kde se dá najíst i za méně než za sto korun.
Holandský řízek za 49 korun nebo roštěnka za 80. To není ceník starý několik let, ale menu jídelny na náměstí ve Dvoře Králové na Labem. V nabídce tady mají každý den šest až osm hlavních jídel, k tomu dvě až tři polévky. Každý den se nabídka obměňuje. „Nejvíc se u nás prodává španělský ptáček, rajská omáčka, svíčková omáčka a špagety. Nejdražší je u nás roštěnka,“ uvedla vedoucí provozovny ve Dvoře Králové Andrea Zaorálkova.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Změnit ceny potravin může i Babiš, řekl Kupka. Je jen řadový poslanec, oponoval Kolovratník
„Chodím sem často, protože mi tu chutná,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Mají velký výběr,“ dodal další. „Je to levné, protože naše firma používá vlastní maso z vlastní porážky a vyrábíme si i vlastní těstoviny z italské mouky,“ popsala Zaorálkova. Lidé si tu dokonce nakupují i jídlo domů, na víkendy.
Přímo v centru Ostravy je další jídelna, kde mají hned tři hlavní jídla do 100 korun, a to fazolky na smetaně, kuřecí řízek a také těstoviny se špenátem a kuřecím masem.
Ve Zlíně restauraci, kde se najíte do stovky, nenajdete. V bufetu prodejny uzenin si ale můžete dát čevabčiči s bramborem za 97 korun, za stovku kuře se salátem coleslaw. A když si připlatíte čtyři koruny, dostanete velkou porci kuřete s rýží.
Levně se dá najíst například i ve středočeském Berouně. Moravský vrabec za 59 korun či halušky z uzeným masem za 52 korun. Za takové ceny je možné se najíst v řeznictví přímo na berounském náměstí. „Můžu si to dovolit, jelikož si to sama vyrábím. Nikde nepřekupuju,“ vysvětlila majitelka a provozovatelka Řeznictví u Šmejkalů Vendula Šmejkalová.
Pokud víte i vy, kde se dá dobře najíst pod sto korun, tipy nám můžete posílat na e-mail zpravy@iprima.cz.