CNN Prima News těstoviny

těstoviny

Výpis příspěvků ke štítku „těstoviny“

Známý řetězec prodával pochybné těstoviny. Obsahovaly mnohem méně vajec, než uváděl obal

Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) zjistili u těstovin typu tagliatelle prodávaných v obchodním řetězci BILLA výrazně nižší obsah vajec. Laboratorní testy koncem září prokázaly, že potravina obsahovala namísto proklamovaných dvaceti procent vajec jen necelých dvanáct. Podle čtvrtečního vyjádření SZPI na síti X byla spotřebitelům tím pádem poskytnuta zavádějící informace.

Žena snědla v restauraci tortellini, poté zemřela. Příčinou mohl být syndrom smažené rýže

Šestačtyřicetiletá Andrea A. z Německa zemřela tři dny po návštěvě italské restaurace. Příčinou její smrti mohly být zkažené tortellini, po kterých se jí už po cestě z restaurace udělalo nevolno. Podle deníku Bild se mohlo jednat o syndrom smažené rýže, tedy o vzácné onemocnění spojené s konzumací nesprávně skladovaných škrobových pokrmů.

Myší moč a trus se našly v potravinách českého řetězce. Prodejna musela dočasně zavřít

K uzavření mostecké prodejny Penny Market došlo poté, co státní inspekce našla myší moč a trus mezi skladovanými potravinami. Exkrementy byly zaznamenány také na prodejní ploše. Státní zemědělská a potravinářská inspekce o tom informovala na svém webu pro veřejnost Potraviny na pranýři a na facebookovém účtu s tím, že pobočka je již znovu v provozu.

Hlavní město mafie ovládla gastronomie

Palermo, největší město Sicílie je plné majestátních historických budov, rozmanitých obchůdků a dobrého jídla. Nejen časopis Forbes ho označil za páté nejlepší místo na světě, kde si můžete mimo jiné vychutnat úžasné street food, neboli pouliční občerstvení. Palermská kuchyně je dokonce součástí národního dědictví. Co byste určitě měli vyzkoušet, pokud tuto část Itálie navštívíte?

Pokličku na hrnec a vypnout plyn, radí nobelista s vařením pasty. Sklidil kritiku kuchařů

Italský nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi představil zlepšovák na úsporu peněz při vaření. Jenže tvrdě narazil. Pokud lidé budou postupovat podle zveřejněného návodu, italská pasta nikdy nebude al dente, ale připomene spíše gumové medvídky, zdrtili Parisiho nápad italští kuchaři. „Konzistence výrobku se tím pokazí,“ oponují takzvanému pasivnímu vaření těstovin.