CNN Prima News těstoviny

těstoviny

Výpis příspěvků ke štítku „těstoviny“

Hlavní město mafie ovládla gastronomie

Palermo, největší město Sicílie je plné majestátních historických budov, rozmanitých obchůdků a dobrého jídla. Nejen časopis Forbes ho označil za páté nejlepší místo na světě, kde si můžete mimo jiné vychutnat úžasné street food, neboli pouliční občerstvení. Palermská kuchyně je dokonce součástí národního dědictví. Co byste určitě měli vyzkoušet, pokud tuto část Itálie navštívíte?

Pokličku na hrnec a vypnout plyn, radí nobelista s vařením pasty. Sklidil kritiku kuchařů

Italský nositel Nobelovy ceny za fyziku Giorgio Parisi představil zlepšovák na úsporu peněz při vaření. Jenže tvrdě narazil. Pokud lidé budou postupovat podle zveřejněného návodu, italská pasta nikdy nebude al dente, ale připomene spíše gumové medvídky, zdrtili Parisiho nápad italští kuchaři. „Konzistence výrobku se tím pokazí,“ oponují takzvanému pasivnímu vaření těstovin.

Pasta od Pasty. Pastrňák má edici vlastních těstovin, pomáhá tím dětem s rakovinou

Hokejista David Pastrňák se nijak netají svojí láskou ke všem druhům těstovin. Například ty na boloňský způsob si rád dopřává před zápasy. I proto je celkem symbolické, že hvězdě Bostonu Bruins a celé NHL se přezdívá „Pasta“, tedy slovem, které v angličtině i italštině představuje právě těstoviny. V rámci dobročinného projektu uvedl 25letý hráč na trh nový produkt a není překvapením, oč jde.

Česko by mělo být potravinově soběstačné, shodli se poslanci. Luzar zkritizoval EU

Podle ekonomů zdraží pečivo nebo těstoviny až o třicet procent. Na vině je neúroda. Každý stát by měl být proto alespoň částečně potravinově soběstačný. Spotřeba jídla je pak věcí každé rodiny. Řekli to ve vysílání CNN Prima NEWS poslankyně hnutí ANO Margita Balaštíková a poslanec KSČM Leo Luzar. Balaštíková zároveň varovala také před rostoucími cenami energií.

Čeká nás špagetový „hladomor“. Neúroda obilí zdraží těstoviny a pečivo, chleba bude za 40

Jako by nestačilo, že rostou ceny průmyslových surovin, energetických komodit nebo stavebního materiálu. Na spotřebitele se žene další vlna zdražování, za kterou tentokrát může horší úroda obilí a zejména tvrdé (semolinové) pšenice. Je tak jisté, že nahoru půjdou ceny pečiva a kvalitnějších, ale i těch obyčejných těstovin. Zdražení již dříve oznámily také pivovary.

Dýně není jen hokaido, poznejte a ochutnejte i další druhy

Proto, abyste si mohli výjimečnost dýní ještě více vychutnat, přinášíme vám malého průvodce mezi dýněmi. Ono totiž, když se řekne dýně, tak to není pouze dýně hokaido nebo ta na Halloween. V reálu je totiž odrůd dýní několik stovek a každá z nich vyniká trochu jinou chutí a trochu jinými vlastnostmi. Tak pojďme se na ty nejznámější podívat trochu blíže.