Hooligans v protestu podpořil i boxer Pála. Co s námi teď dělají, není možné, říká

Boxer Ondřej Pála

Podporu fotbalovým hooligans, kteří se plánují o víkendu vydat do ulic Prahy, vyjádřil třeba i boxer Ondřej Pála. A to i přesto, že fotbalové bitky podle svých slov neuznává. Na demonstraci už se chystají policisté, kteří budou dohlížet na dodržování všech opatření. Podle jednotlivých klubů jde o aktivitu fanoušků, s níž nemají nic společného.

Když se někde sejdou tvrdá jádra fanoušků fotbalových klubů, obvykle to dopadá tvrdou bitkou, teď ale půjdou klubové neshody stranou. Skupiny fanoušků 13 prvoligových fotbalových týmů se v neděli spojí, aby společně demonstrovaly proti vládním opatřením.

„Absolutně nesouhlasíme s nesmyslnými nařízeními vlády, která jsou oznamována jako na běžícím páse bez jakýchkoliv podkladů a většina z nás ani nemá možnost se těmto opatřením přizpůsobit,“ stojí v prohlášení hooligans.

Na Facebooku prozatím ohlásilo svou účast několik tisíc lidí. Podporu demonstraci vyjádřil třeba jeden z nejúspěšnějších českých boxerů Ondřej Pála. „Protože co si teď s námi dělají, to už není možné. A dokud se skutečně ve větším počtu nezvedneme a něco neuděláme, tak se to nerozpohybuje,“ uvedl interkontinentální šampion WBA na Instagramu.

Demonstrace by podle hooligans měla být poklidná, policisté jsou ale i tak připraveni na případné problémy. „Policisté budou dohlížet i na dodržování těch aktuálních nařízení, které se týkají počtu účastníků na demonstracích. V případě že budou porušeny, hrozí organizátorům případně pokuta a oznámení do správního řízení,“ informovala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Samotné kluby se k demonstraci odmítají vyjádřit. Podle nich jde jenom o aktivitu fanoušků, se kterou nemají vůbec nic společného.

Tagy: