Horor na výletě do hor. Trojici turistů ve Španělsku napadl kozorožec, ženu shodil ze srázu

Neobvyklý případ se odehrál ve Španělsku. Skupinu turistů tam napadl kozorožec ibreský. Agresivní zvíře nejdříve shodilo ze srázu ženu a následně zaútočilo i na dva její přátelé. Všichni tři zranění skončili po dramatické záchraně v nemocnici, informovala média.

Na výlet do španělského pohoří Sierra Nevada z konce května zřejmě do smrti nezapomene trojice turistů z Nizozemska a Belgie. Při túře do kopců na jihovýchodě země totiž zažili pořádně perné chvíle, když se stali terčem útoku kozorožce iberského. Statné zvíře nejprve shodilo ze srázu 64letou ženu z Nizozemska. Turistka měla štěstí v neštěstí, protože se po zhruba 20metrovém pádu zastavila na skalní římse. I tak utrpěla mimo jiné zlomeninu obou zápěstí, napsal web Daily Mail.

Agresivní zvíře následně obrátilo pozornost na její dva kolegy z Belgie. Jeden z nich skončil po útoku v bezvědomí. Zraněné Belgičany později nalezl pasák ovcí, který okamžitě přivolal pomoc. Záchranářský vrtulník pak dvojici dopravil do nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Útoky kosatek u evropských břehů. Vede je mstitelka Gladis, lodě potápějí záměrně, míní vědci

Horší už to bylo s pátráním po ženě z Nizozemska. Záchranáři ho museli dokonce kvůli špatnému počasí přerušit. Později se jim podařilo zraněnou turistku lokalizovat. Vzhledem k povětrnostním podmínkám ale na místě nemohl přistát vrtulník. Zdravotníci tak museli ženu dopravit do opuštěného statku a tam přečkat noc. Zraněnou a podchlazenou ji do nemocnice dopravili až druhý den ráno.

Nezvyklý útok experti vysvětlují obdobím páření, které je u kozorožců běžné v průběhu května, informoval web Murcia Today. Dospělí jedinci pak novorozená mláďata bedlivě střeží a trojici turistů tak mohli vyhodnotit jako hrozbu.

Tagy: