Záběry odhalují hrůzu nehody Formule 1 očima pilota. Bouraly tři vozy, Pérez svůj zcela zničil

Do děsivé nehody se zapletli tři piloti Formule 1 při závodu Velké ceny Monaka. Mexický jezdec Sergio Pérez z Red Bullu havaroval na trati v Monte Carlu po kontaktu s Dánem Kevinem Magnussenem z Haasu a po tvrdém nárazu do bariéry zničil svůj monopost. Na nehodu doplatil i další jezdec týmu Haas Nico Hülkenberg. Všichni piloti vyvázli bez zranění. Závod byl po nehodě na několik desítek minut přerušen, následně ho vyhrál domácí jezdec Charles Leclerc z Ferrari.

Ke střetu vozidel došlo hned v úvodním kole závodu. Ze záběrů vyplývá, že Magnussen narazil do pravého zadního kola mexického jezdce. Ten následně ztratil řízení a narazil do bariéry. Do nehody se následně připletl také Hülkenberg.

ČTĚTE TAKÉ: Závod Formule 1 v Brně je reálný, říká Šťovíček. Promluvil i o cenzuře pilotů s názorem

Z fotografií z místa je vidět, že Pérezův vůz byl po nehodě zcela zdemolovaný. Po havárii musel být závod na několik desítek minut přerušen.

Výhru ve Velké ceně Monaka nakonec poprvé slavil domácí jezdec Charles Leclerc z Ferrari. Šestadvacetiletý pilot zužitkoval start z pole position a dojel do cíle 7,152 sekundy před Australanem Oscarem Piastrim z McLarenu. Třetí byl Leclercův týmový kolega Carlos Sainz ze Španělska.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Neuvěřitelný příběh teenagera v F1. Mladík narychlo zaskočil ve Ferrari, ohromil i Hamiltona

Tagy:
Ferrari Formule 1 havárie Charles Leclerc Sergio Pérez Kevin Magnussen Velká cena Monaka Velká cena Formule 1 Grand Prix Monaka