Hospodské nezatěžujme kontrolami testů a wifi na zahrádkách pusťme, navrhuje Babiš

Hospodští by podle premiéra Andreje Babiše (ANO) neměli být zatěžováni tím, že budou kontrolovat testy příchozích hostů. Zároveň by se podle něj měla v pátek odpoledne vláda zabývat i zrušením zákazu wifi na zahrádkách. On sám by byl pro, aby připojení před restauracemi bylo. Situaci je podle něj už lepší. Řekl to v pátek na tiskové konferenci.

„Měli bychom najít nějaký způsob, aby si byli návštěvníci povinnosti vědomí, ale na druhou stranu bychom tím neměli zatěžovat provozovatele, protože nejsou na to, aby to kontrolovali. Na to máme jiné instituce, aby to kontrolovali,“ prohlásil premiér Andrej Babiš na pátečním brífinku.

Odpoledne se bude řešením zabývat vláda. Ta zároveň bude podle Babiše hlasovat i o zrušení zákazu wifi na zahrádkách.

„Myslím, že ty časy, když se to zavedlo, aby tam klienti zbytečně nezůstávali dlouho, už nejsou v rámci epidemické situace potřeba. Ale to je na hygieně a ministerstvu zdravotnictví, kter s tím dnes přijde na vládu a ta rozhodne hlasováním,“ dodal Babiš.

Zahrádky se otevírají v pondělí a většina Čechů už se na ně moc těší. Dosud právě platil zákaz užívání wifi. Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergra i šéfa resortu průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (oba za ANO) bylo důvodem to, aby se lidé na zahrádkách příliš dlouho nezdržovali.

Tagy: