Hospodu v osm večer nezavřeme. Vláda je neschopná, vzkazuje pivovar

Ilustrační foto

Další omezení pro restaurace

I když vláda rozhodla, že hospody a restaurace od středy budou muset zavřít v osm večer, ne každý podnik to bude dodržovat. Restaurační pivovar Malý Janek už avizoval, že nařízení dodržovat nebude. Zavírat ve 20 hodin je stejné jako zavřít úplně, a tudíž budou pivo rozlévat až do deseti večer. Vláda je podle majitele Jiřího Janečka neschopná situaci ohledně koronaviru řešit.

Majitel zveřejnil vysvětlení na webových stránkách pivovaru a restaurace Malý Janek v Jincích ve Středočeském kraji. „My, zaměstnanci pivovaru Malý Janek z Jinec, zásadně nesouhlasíme s nařízením vlády. Uzavření restaurací a pivovarů ve 20:00 hodin v předvánoční době je stejné, jako je uzavřít úplně,“ konstatoval Janeček.

„Jsme opravdu zoufalí lidé. A zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Na jaře jsme opatření vlády striktně dodržovali. Teď už vládě nevěříme, proto jsme se domluvili k tomuto občanskému protestu,“ řekl Janeček CNN Prima NEWS. Dodal, že restaurace nebyla po otevření vůbec zaplněná.

„Tato vláda je dlouhodobě neschopná řešit danou situaci. Proto si, jako komunisté v roce 1948 vybrala obětního beránka. Vše shodila na restaurace a pivovary,“ uvedl Janeček.

Pozastavil se nad tím, že obchody a městská hromadná doprava jsou narvané k prasknutí, děti jsou ve školách, ale restaurace s desítkami zákazníků vládě vadí. Podle Janečka navíc v Německu a Rakousku podporuje vláda své podnikatele mnohem lépe.

„Česká vláda jen lže o podporách. Ve skutečnosti žádné nejsou. Tato vláda nebojuje za nás ale za sebe. Proto se musíme už ozvat. Ve středu nezavřeme náš pivovar a restauraci ve 20:00 a na protest vyvěsíme českou vlajku. Věříme, že se k nám přidají ostatní kolegové, kteří jsou psychicky, fyzicky i finančně zcela na pokraji svých sil jako my,“ vzkazuje podnik.

Kvůli zavřeným hospodám a restauracím se bouří i Slováci. Podniky musí mít zavřeno, ale některé už avizovaly, že navzdory zákazům otevřou. Vidí to jako jedinou možnost, jak se udržet.

Tagy: