Nechápu odpor lidí k očkování. Vakcinace je triumf medicíny, tvrdí vědec Hostomský

Zdeněk Hostomský

Ředitel Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd

Vakcinace je triumfem medicíny, který zachraňoval životy. Během vysílání Hlavních zpráv na CNN Prima NEWS to sdělil ředitel Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd Zdeněk Hostomský. Dodal, že nechápe odpor řady lidí k očkování, jelikož vakcinace nabízí řadu výhod.

„Považuji vakcinaci za triumf medicíny,“ prohlásil během vysílání CNN Prima NEWS Hostomský a připomněl řadu případů, kdy očkování zachránilo životy. Zmínil například očkování proti dětské obrně či záškrtu.

Známý vědec ovšem zároveň nechápe důvody odpůrců očkování. „Na jedné straně lockdown a nesmírné omezování našich svobod, a pak máte možnost se vakcínou tomu ubránit. Tak se sám divím, proč je těch lidí tolik,“ řekl Hostomský.

Ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV dále řekl, že českou připravenost na očkování ukáže čas. Přestože například v Německu jsou již postavena očkovací centra, česká vláda stále vede jednání s nemocnicemi o zřízení míst pro vakcinaci. „Češi jsou mistři improvizace, takže předpokládám, že to dopadne dobře,“ dodal vědec.

Američané a Němci mají podle Hostomského dobře připravenou operaci pro očkování z důvodu, že se toho ujala armáda. Například v USA celé akci velí generál. „A Němci vojenskou doktrínu také respektují, takže to mají připravené dokonale,“ řekl Hostomský.

Tagy: