Pozor na hovězí z Polska. Kontroloři objevili nebezpečnou bakterii v tataráku
Hlavní hygienický inspektorát v Polsku varuje před tatarským biftekem od výrobce Sokołów S.A. Důvodem je zjištění bakterie Escherichia coli. Polský inspektorát proto nařídil okamžité stažení tatarského bifteku z pultů regálů po celé zemi. Nákupy v polských obchodech jsou stále oblíbené u spousty českých spotřebitelů. Ti by si na zmíněný výrobek měli dát dobrý pozor.
Řetězec stahuje hovězí maso. Obchod apeluje na zákazníky, aby ho nejedli
Makro stahuje z pultů hovězí roštěnou. Zákazníky prosí, aby produkt nekonzumovali. Vrátit ho mohou na jakékoli pobočce. Podle informací na webu řetězce jde o preventivní krok, který inicioval dodavatel na základě senzorických změn, tedy zabarvení masa, které hlásili zákazníci. O výzvě informoval obchodní řetězec.
Luxusní hovězí: Cena kila masa na cestě od farmáře na pulty vzroste o 228 korun
Češi výrazně omezují spotřebu hovězího masa. Podle ekonomů je na vině vysoká cena, a hovězí se tak může stát luxusním zbožím, které budou lidé kupovat pouze na svátky. Kdo může za to, že je drahé, a kdo nejvíc vydělává? O tom se přou zemědělci s obchody. Než se totiž kilo masa dostane od farmáře přes jatka až na pulty, naroste jeho cena o 228 korun.