![Lékařům se do pohraničí nechce, Jeseník proto zvolil netradiční motivaci. Situace je kritická](https://cdn.administrace.tv/2024/12/17/mini_169/5123b77a6929850f762dfb9e94cd7c37.jpg)
Lékařům se do pohraničí nechce, Jeseník proto zvolil netradiční motivaci. Situace je kritická
Makro stahuje z pultů hovězí roštěnou. Zákazníky prosí, aby produkt nekonzumovali. Vrátit ho mohou na jakékoli pobočce. Podle informací na webu řetězce jde o preventivní krok, který inicioval dodavatel na základě senzorických změn, tedy zabarvení masa, které hlásili zákazníci. O výzvě informoval obchodní řetězec.
Blíží se pálení čarodějnic a s tím i oblíbené opékání špekáčků. V těch se ale často nachází například i mouka, voda nebo kuřecí separát z kostí. Špatné složení pochoutky se často pozná až při samotném opékání. Jak tedy vybrat kvalitní špekáček?
Češi výrazně omezují spotřebu hovězího masa. Podle ekonomů je na vině vysoká cena, a hovězí se tak může stát luxusním zbožím, které budou lidé kupovat pouze na svátky. Kdo může za to, že je drahé, a kdo nejvíc vydělává? O tom se přou zemědělci s obchody. Než se totiž kilo masa dostane od farmáře přes jatka až na pulty, naroste jeho cena o 228 korun.
Zdražování, menší výběr pokrmů i velké změny v jídelníčku. S tím vším se musí potýkat školní jídelny, které v září opět přivítaly nejen dětské strávníky. Kvůli rostoucím cenám ingrediencí musely kuchařky zasáhnout do receptů a omezit některé suroviny – nejčastěji se ubírá na kvalitnějším hovězím mase a rybách. Vedoucí jídelen mají navíc omezený prostor pro manévrování – přes veškeré změny musí nadále splňovat zákonné výživové normy, jinak by je čekal malér.
Meziroční růst cen výrobců pokračoval v Česku i v červnu a ve většině oborů zrychlil. Nejvíc, o 42,5 %, se zvýšily ceny v zemědělství, které o měsíc dříve meziročně stouply o 39,2 %. V průmyslu zrychlil růst cen z květnových 27,9 na 28,5 %. Mírný pokles statistici zaznamenali u stavebních prací, kde meziroční nárůst zpomalil z 13,5 na 12,8 %.
El Gaucho je opět v Praze a přáním všech aktérů je, aby hosté považovali jejich steaky za ty nejlepší, které kdy ochutnali! Sesterské podniky najdete v jihovýchodní Asii, včetně Thajska, Vietnamu, Filipín a Honk-Kongu. Po Německu a Slovensku tak můžete jedinečnou atmosféru zažít už i v samotném srdci Evropy.
Brazilským novinářům se podařilo získat důkazy o tom, že brazilský masný gigant, společnost JBS, odebírá dobytek z farem ze srdce Amazonie. Není to poprvé, co je největší prodejce masa na světě spojován s nezákonným kácením v chráněné oblasti.
McDonald’s má sice americký původ, ale v Česku se jedná o ryze tuzemské restaurace. Všechny totiž provozují výhradně místní podnikatelé a jedná se ve skutečnosti o síť rodinných byznysů. Český McDonald’s tak příznivě ovlivňuje lokální ekonomiku a pracovní trh.