Malá rodinná řeznictví si získala srdce Čechů. Zákazníci si je oblíbili na Kladensku i v Chebu

Malá rodinná řeznictví jsou u Čechů stále oblíbená, přestože v nich zákazníci často zaplatí více než ve velkých supermarketech. Reportéři CNN Prima NEWS se zajeli podívat do těch s dlouholetou tradicí v Kačicích, jen pár kilometrů od Prahy, a vyzkoušeli i vyhlášené v Chebu.
Rodinné řeznictví v Kačicích se nachází přímo na náměstí a funguje už od roku 1974. „Od roku 2019 to máme my s mamkou, protože nám to předala babička s dědou,“ řekl pro CNN Prima NEWS majitel podniku Jiří Šén.
ČTĚTE TAKÉ: Vánoce v srpnu? Řetězec začal uprostřed léta prodávat cukroví i čokoládové Mikuláše
Změnily se však za posledních 50 let chutě zákazníků? „Mění se trendy i zákazníci jako takoví. Když tu byla babička, zákazníci byli zvyklí na tradiční výrobky, nějaký lovečáky, klasické turisťáky. Dnes lidé chtějí rychlé snacky, polotovary nebo nějaké hotovky,“ poznamenal majitel.
„Strašně mi tady chutnají uzeniny. I obsluha je tady hrozně hodná, prodavačky jsou moc příjemné,“ libovala si jedna ze zákaznic. „Každému doporučuji klobásky, jak paprikové, tak ty cikánské. I špekáčky tady mají vynikající,“ souhlasil další.
Klobásy, párky, salámy i polévka
Nejoblíbenější svačinou z tohoto řeznictví je bezpochyby sekaná v housce. „Člověk si koupí housku, ta je za danou cenu, a pak si určí, jak silný plátek sekané chce. Někdo chce tenký, někdo naopak pořádný kus,“ doplnil Šén.
Ten chce jít s dobou, a tak přišel se svým vlastním výrobkem – a to se sušeným tatarákem. „Je to čisté hovězí maso, takže super na cesty, pro lidi, co drží nějakou dietu nebo chodí po horách,“ řekl.
Produkty v Chebu vyrábí přímo na místě
Druhou zastávkou reportérů CNN Prima NEWS na cestě po malých řeznictvích je Cheb. Místní prodejna nabízí různé druhy párků, klobás, salámů, ale i čerstvou polévku. Lidé se sem vrací hlavně proto, že se všechny produkty vyrábí přímo na místě dle vlastních receptur.
Navazuje na téma

„Máme tady poctivou výrobu, která jde od bourání masa až přes výrobu. Máme velký sortiment,“ popsal recept na úspěch spolumajitel Jaroslav Šatra. „Je to tady výborné,“ chválil podnik jeden z nakupujících. „Jsem tu každý den a jsem velmi spokojený,“ doplnil další.
Pokud i vy víte o nějakém Prima řeznictví ve vašem okolí, kde se kloubí tradice s poctivostí, napište nám svůj tip na zpravy@iprima.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jak se při letním grilování vyhnout chybám? Důležitá je teplota i výběr masa, radí experti