Mít za trenéra Šilhavého, tak taky chlastám. Fanoušci si střílí z flámujících fotbalistů

Jakub Brabec a Jan Kuchta

Ohlasy na večírek fotbalistů

Skandál českých fotbalistů se během neděle stal jedním z nejvděčnějších terčů na sociálních sítích. Jejich uživatelé si nedělali nahořklou legraci pouze z tria reprezentačních flamendrů Vladimíra Coufala, Jana Kuchty a Jakuba Brabce, ale i z trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého a vlastně z celého vedení českého fotbalu.

Třeba stříbrný olympijský medailista v biatlonu Michal Krčmář se před rokem proslavil kritickým glosováním o poznání méně hříšného dýchánku slávistického fotbalisty Micka van Burena, když odsoudil pití jakéhokoliv alkoholu během sezony, přestože ke konkrétnímu provinění došlo po zápase. Na sociální síti X to tentokrát vzal s daleko větším nadhledem.

ČTĚTE DÁL: Malér v českém týmu před klíčovým zápasem. Reprezentaci opustili tři hráči, zašli na diskotéku

Uznávaný fotbalový novinář Luděk Mádl ve svém tweetu nešetřil sarkasmem, přišel s poměrně radikálními radami.

Správný televizní program doporučuje reprezentačním hříšníkům i oblíbený komentátor Jaromír Bosák. Zmínkou o hraběcích radách si navíc zlehka rýpnul i do nedávné reakce šéfa českého fotbalu Petra Fouska, který před časem neunesl kritiku od fanoušků a novinářů.

Další ohlasy se otírají o to, jakou roli má v týmu kapitán Tomáš Souček. „Koho teď asi postaví?“ ptá se jeden z fanoušků. Druhý si rovnou pomáhá obrázkem, na němž nechybí ani oficiální kouč nároďáku Jaroslav Šilhavý.

Jiný fanoušek si vystřelil z fotbalisty, který na mejdanu chyběl.

Moderátor Radiožurnálu Sport Jan Pěruška byl dalším, kdo nezapomněl ani na předsedu FAČR Petra Fouska.

Jiný uživatel po svém komentuje video, na němž je nad ránem zachycen společensky unavený obránce Brabec.

Další tweet naprosto jasně dokumentuje, jaký vztah mají fanoušci kvůli rozpačité kvalifikaci na EURO k trenéru Šilhavému.

Uživatel Jirka Maso si představil, jak rozjetého večírku se fotbalisté v Olomouci zúčastnili.

A českého skandálu si všimli i v Anglii, mezi fanoušky klubu West Ham United, za nějž hraje Coufal.

Na sociální síti X se to hemží i dalšími odlehčenými tweety. Jako: „Dost lidí chtělo, aby v repre byl Panák. No ale tak to kluci pochopili trochu jinak…“ Nebo: „Seriál Lajna měla být parodie, ne návod.“ Pamětníci pak vzpomínají na legendární kauzu, kterou reprezentace řešila už za trenéra Karla Brücknera: „Nic jsem neplatil. A ta částka taky nesouhlasí...“

Tagy: