Dojemné gesto Espanyolu: Tým s Králem vyběhl na hřiště se psy z útulku, hledá pro ně domov

Fotbalisté pomáhají opuštěným psům najít domov.

Fotbalisté ESPAŇOLU BARCELONA dojali celý svět

Klub Espanyol Barcelona pomáhá opuštěným psům, pro něž se snaží najít nový domov. Fotbalisté španělského celku, v němž hraje v současnosti i český záložník Alex Král, dojali svým gestem, když nastoupili před sobotním ligovým zápasem proti Mallorce na hřiště s celou psí jedenáctkou.

Pokud vnikne na fotbalové hřiště pes, fanoušci se obvykle baví. Ne tak pořadatelé, kteří pak často dlouho zvíře marně nahánějí. V sobotu na stadionu Espanyolu došlo k výjimce, psi byli všude, a nikdo proti tomu nic nenamítal. Naopak, psí jedenáctka se dočkala ovací celého stadionu.

ČTĚTE TAKÉ: Hledáme nové domovy. Tomášek přežil vlastní smrt, Louisa při srážce s autem přišla o kotě

Katalánský klub totiž vede kampaň na podporu hledání nových majitelů pro opuštěné domácí mazlíčky. Příkladem jde záložník Pol Lozano, který z popelnice zachránil vyhozené štěně. Dal mu jméno Mango a teď se od něj prý pes nehne na krok. „Je to jedna z nejlepších věcí, která se mi v životě stala,“ uvedl podle webu FootBoom Lozano.

Hráči Espanyolu, mezi nimiž nechyběl ani Alex Král, proto v sobotu vyvedli na hřiště dalších jedenáct adeptů na adopci z nedalekého útulku. Barcelonský celek tak navázal na stejnou akci z loňského roku, kdy se pro psy vybralo skoro 4,5 tuny krmiva, fanoušci si pak členy psí jedenáctky rozebrali velmi rychle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Žralok v jezeře uprostřed města. Lidé natočili nezvyklý následek hurikánu Helene

Tagy: