Žralok v jezeře uprostřed města. Lidé natočili nezvyklý následek hurikánu Helene

V jezeře uprostřed města na Floridě plave žralok. Zřejmě se tam dostal díky hurikánu Helene

Žralok v jezeře uprostřed města. Lidé natočili nezvyklý následek hurikánu Helene

Žralok plavající v jezeře v městském parku. Právě takový pohled se naskytl obyvatelům Fort Myers na Floridě. Jak se tam predátor ocitl, zatím nikdo s jistotou neví. Podle expertky je nejpravděpodobnější verzí, že ho tam vyplavila povodňová vlna během řádění hurikánu Helene.

Mládě žraloka býčího (též známý jako žralok bělavý) natočil jeden z návštěvníků minulý týden. Podle expertky Susannah Cogburnové se do jezera v parku dostal zřejmě díky hurikánu Helene. „Pravděpodobně ho tam vyplavila povodňová vlna ze zátoky Estero přes řeku Hendry Creek. Když pak voda opadla, zůstal už v jezeře,“ uvedla pro stanici WBBH.

ČTĚTE TAKÉ: Elena zemřela po útoku žraloka u Kanárských ostrovů. Těsně před smrtí telefonovala s matkou

Cogburnová dále uvedla, že žraloci býčí jsou unikátní tím, že mohou žít jak v mořském, tak ve sladkovodním prostředí. Jezero může být sice pro mládě predátora poněkud stresující, pokud bude mít ale dostatek potravy, mělo by být v pořádku. „Jako jediný žralok v jezeře by měl mít dostatek potravy,“ dodala.

Pro místní obyvatele je nyní žralok atrakcí a zřejmě tomu tak po nějakou dobu zůstane. Stanice WSVN totiž informovala, že podle záchranářů není nutné mládě predátora aktuálně nikam přemisťovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Žraloci rybářům sežrali úlovek, pak zaútočili na loď. To jsem ještě neviděl, žasl člen posádky

Tagy: