Hromadná nehoda na D1: Zdrogovaný řidič kamionu po ní utekl, ukradl auto a opět havaroval

Nehoda na dálnici D1 u Brna

Hromadná nehoda na D1

Při hromadné nehodě deseti vozidel se ve středu po 7:00 na 196. kilometru dálnice D1 v Brně střetlo pět osobních aut, dvě dodávky a tři nákladní auta, sdělil policejní mluvčí Petr Vala. Řidič kamionu, který zřejmě nehodu zavinil, utekl a zmocnil se jiného vozu, se kterým také havaroval. Měl pozitivní test na drogy, dodal. Policie pracuje s verzí, že nehodu na dálnici způsobil úmyslně.

„Řidič z kamionu vyskočil, následně se v ulici Kaštanova zmocnil osobního vozidla. Z místa ujel směrem na Rebešovice, kde havaroval. Tam ho policisté vypátrali. Muž měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky, aktuálně je ve zdravotnickém zařízení na vyšetření,“ uvedl mluvčí Vala. Kriminalisté pracují s verzí, že nehodu na dálnici způsobil úmyslně, informovali později policisté na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda tří kamionů zablokovala D2 na Brno na více než osm hodin. Zraněni byli dva řidiči

Nehoda se stala ve směru na Prahu nedaleko výjezdu Brno-jih. Podle prvotních informací řidič nákladního auta narazil do vozidel před sebou. Auta jezdila po nehodě bočním pruhem, tvořily se několikakilometrové kolony. Záchranáři ošetřili čtyři zraněné, uvedla mluvčí zdravotnické záchranné služby Michaela Bothová. Později k nim přibyl pátý zraněný z Rebešovic.

VIDEO: Havárie auta, které ukradl zdrogovaný řidič kamionu

Na místě zasahovali také hasiči, kteří zajistili protipožární opatření. Podle jejich mluvčího Jaroslava Mikošky nemuseli nikoho vyprošťovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nehoda v přímém přenosu. Muž u Mohelnice porušoval předpisy a narazil, lidé mu přejí kriminál

Tagy: