Hrozivá nehoda na americké dálnici: Do školního autobusu narazil kamion, šest lidí zemřelo

Nehoda na dálnici v Ohiu si vyžádala šest životů.

Nehoda na dálnici v Ohiu si vyžádala 6 životů

Tři studenti a tři dospělí zahynuli poté, co do školního autobusu na dálnici v Ohiu v úterý kolem deváté ráno narazil kamion. Při nehodě se zranilo dalších 18 lidí, z toho 15 dětí. Guvernér státu Ohio Mike DeWine nařídil vyvěšení vlajek na půl žerdi.

K nehodě, která si vyžádala život tří studentů a tří dospělých, došlo na dálnici Interstate 70 West v okrese Licking v americkém Ohiu. Celkem se zde srazilo pět vozidel, přičemž jedním z nich byl školní autobus, ve kterém cestovalo 57 osob, převážně studentů místní školy Tuscarawas Valley Local Schools v Zoarville.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzná nehoda v Indii: Autobus se zřítil ze svahu v Himálaji. Zemřelo nejméně 37 lidí

Nákladní vůz narazil do autobusu zezadu a způsobil rozsáhlý požár, který vůz zničil, uvádí web Daily Mail. Podle místních médií měli při nehodě zemřít tři studenti – osmnáctiletí John W. Mosely a Jeffrey D. Worrell a patnáctiletá Katelyn Owensová – a tři zaměstnanci školy: Dave Kennat (56 let), Shannon Wigfieldová (45 let) a Kristy Gaynorová (39 let). Nejméně 18 lidí utrpělo zranění, z nichž 15 měly být děti. Podle policie bylo do nemocnice převezeno 15 studentů a řidič, uvádí web ABC News.

Guvernér státu Ohio Mike DeWine uvedl, že se modlí za všechny účastníky nehody a jejich rodiny, a nařídil vyvěšení vlajek na půl žerdi. „Je to naše nejhorší noční můra, kterou mohou rodiny nebo škola prožít,“ řekl s tím, že vyšetřování nehody bude nějakou dobu trvat.

Americký Červený kříž Středního a Jižního Ohia podle webu Fox News uvedl, že vyhověl žádosti o další krev z jedné nemocnice v oblasti a poslal 30 jednotek do nemocnice v Mount Carmel Health System, uvedla regionální ředitelka pro komunikaci Marita Salkowski.

Tagy: