Hrozivý obsah pohozených kufrů otřásl Anglií. Byly v nich lidské ostatky, policie zadržela muže

Forenzní vyšetřovatelé se zabývají případem dvou kufrů s lidskými ostatky. (13. 7. 2024)

Ostatky na mostě v Bristolu

Britská policie v sobotu ráno zadržela muže v souvislosti s nálezem lidských ostatků ve dvou kufrech na visutém mostě ve městě Bristol na jihozápadě Anglie. Informovala o tom agentura Reuters. Podle serveru BBC News byly v pátek na západě Londýna nalezeny další lidské pozůstatky, které mohou být s případem spojené.

Čtyřiatřicetiletý muž byl zadržen ozbrojenými silami na vlakovém nádraží v Bristolu. Bude převezen do Londýna k výslechu, uvedla v prohlášení metropolitní policie. Podle serveru BBC policisté již dříve za podezřelého označili kolumbijského státního příslušníka Yostina Andrese Mosqueru.

ČTĚTE TAKÉ: Najdeme tě, slíbili specialisté v USA. Za šest týdnů vypátrali 200 pohřešovaných dětí

Svědci krátce před středeční půlnocí oznámili, že viděli člověka, který na místo přivezl taxíkem zavazadla a poté odjel, píše BBC. Strážníci dorazili na místo během deseti minut, avšak muže už se jim na místě zadržet nepodařilo. Na mostě ale našli oba kufry.

Jejich obsah je šokoval – uvnitř byly části lidského těla. V pátek policie oznámila, že pozůstatky objevené v Bristolu patří dvěma dospělým mužům.

V sobotu policie doplnila, že vyšetřování pokračuje. V současné době prý ale po nikom dalším nepátrá. V pátek v souvislosti s případem zatkli policisté v Greenwichi na jihovýchodě Londýna 36letého muže, toho propustili, uvedla stanice BBC.

Další ostatky byly nalezeny v bytě ve čtvrti Shepherd's Bush v západním Londýně. Tam pokračují forenzní práce. „Chápeme obavy místních lidí v Bristolu i v Londýně. Policisté zůstanou v příštích dnech v oblastech, aby uklidnili občany zasažené tímto tragickým incidentem,“ řekl policejní představitel Andy Valentine.

Cliftonův visutý most přes řeku Avon, kde policisté našli kufry, spojuje dvě čtvrti města Bristol. Měří 400 metrů, visí 70 metrů nad vodní hladinou a je jedním ze symbolů této části Anglie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žena na Vyškovsku po potyčce pobodala partnera. Policie ji obvinila z pokusu o vraždu

Tagy:
Londýn policie Anglie kufr Bristol USA trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva vyšetřování trestné činnosti