U přechodu v Zábřehu vyrostl obří billboard. Je to hrůza, zlobí se obyvatelé

Obří reklamní poutač ohrožuje chodce

Dost neobvyklý problém řeší radnice města Zábřeh. Na okraji jedné z tamních nákupních zón vyrostl obří reklamní poutač, který ale podle vedení města ohrožuje chodce a odporuje normám.

Mohutná reklamní stěna téměř na přechodu pro chodce na rušné ulici rozčílila velkou část obyvatel města i starostu, podle kterého odporuje normám a zdravému rozumu.

„Samozřejmě jsem dal okamžitě podnět na stavební úřad Městského úřadu, aby stavbu prověřil. Ten zjistil, že takto stavba v žádném případě neměla být realizovaná,“ říká starosta města Zábřeh František John.

Stavebník navíc předláždil červený pruh pro zrakově postižené ze středu přechodu na bok. Pásy tak teď navádějí přímo do sloupu.

„Je to hrůza. Co jsem mluvila s lidmi, tak každý to jenom haní,“ říká jeden z místních. „Je to hodně špatně postavené. Stojí to přímo uprostřed přechodu,“ přidává se další. Servítky si neberou ani dopravní experti.

„Taková věc v ose chůze chodce nebo případně dítěte na nějaké malé koloběžce vůbec nemá co dělat. Ten, kdo to vymyslel, tak je zřejmě poněkud mdlého rozumu. Je to prostě hloupost, která musí okamžitě zmizet,“ říká dopravní expert BESIP Miroslav Charouz.

Redakce CNN Prima NEWS kontaktovala zástupce firmy, které poutač patří. „Nemám k tomu vůbec žádný komentář,“ odpověděl na dotaz.

„Předpokládám, že stavební úřad vydá nařízení o odstranění této stavby,“ dodává starosta John. A pokud poutač neodstraní firma, udělá to podle něj město a náklady s tím spojené bude vymáhat.

Tagy: