Co předcházelo masakru v Měšicích? Sousedé popsali chování muže, který vyvraždil rodinu

Sousedé jsou z rodinné tragédie v Měšicích zděšeni

Co vedlo k rodinné tragédii v Měšicích u Prahy?

Kriminalisté dál vyšetřují případ vraždy manželky a dvou dětí a následné sebevraždy, který se odehrál ve středočeských Měšicích. Policisté v úterý potvrdili, že všechny oběti zemřely použitím střelné zbraně. Motivem měly být partnerské problémy.

Vůz pohřební služby odvezl v pondělí okolo půl osmé večer těla všech členů rodiny žijící dlouhá léta v domě na okraji Měšic. Bylo to po téměř sedmi hodinách od telefonátu sousedů na tísňovou linku, kteří policistům sdělili své obavy o život rodiny žijící vedle nich.

Děti totiž nepřišly do školy a žena do práce. Kdy ale domem zaznělo několik výstřelů, není přesně jasné. „Mluvili jsme s pánem ještě v neděli po poledni, tak to byla prakticky otázka hodin,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jejich soused.

„Třiačtyřicetiletý otec rodiny zastřelil postupně devětatřicetiletou manželku, pak své dvě nezletilé děti a následně legálně drženou zbraň obrátil proti sobě,“ upřesnila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Podle sousedů byl muž v poslední době nesvůj. Nic ale prý nenaznačovalo, že by byl schopen udělat něco tak hrozného jako vyvraždit celou svou rodinu. Jednou ze zásadních otázek, kterou kriminalisté potřebují zodpovědět, byl důvod, proč otec rodiny vzal zbraň a připravil o život nejen svou manželku, ale také dvě děti. „Motivem byly podle prvotních zjištění partnerské neshody,“ doplnila mluvčí.

Dveře domu, kde se tragédie odehrála, jsou zapečetěné bezpečnostní plombou. Vedle domu pak vzniklo improvizované pietní místo. Černá vlajka k uctění obětí tragédie pak zavlála nejen na budově měšického úřadu, ale také u základní školy, kam zavražděné děti chodily. Pro pedagogy tak nastal složitý úkol –⁠ vysvětlit spolužákům, že už se do třídy nevrátí.

Tagy: