Řidič Fordu vjel do davu ve Štětíně, srazil i děti. Lidé létali, nešlo o nehodu, tvrdí svědek

Hrozivá nehoda v polském Štětíně. Auto nejdříve vjelo do davu lidí a poté havarovalo. Zranění utrpělo nejméně 19 osob, včetně šesti dětí. Dva ze zraněných jsou podle webu Wyborcza v kritickém stavu. Pachatel z místa utekl, ale po nějaké době byl podle tamějších médií zadržen.

K nehodě došlo na náměstí Rodła v centru Štětína po třetí hodině odpoledne. Červený Ford Focus tam srazil na přechodu pro chodce několik lidí. Podle svědků je možné, že to nebylo omylem. „Vypadalo to, že řidič úmyslně najel do jízdních pruhů, přejel chodník mezi vozovkou a tramvajovou kolejí a pak i přechod pro chodce. Sražené osoby letěly několik metrů do vzduchu,“ popsal web u Wyborcza jeden z přítomných. Zraněných je podle odhadů minimálně patnáct.

Řidič po nehodě z místa odjel, po necelém kilometru se však měl srazit s dalším autem a způsobit tak další dopravní kolizi, při níž utrpěli zranění čtyři lidé.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý muž z Nového Města na Moravě pálil do policejních aut. Chtěl se nechat zatknout

Mluvčí policie Paweł Pankau pro zpravodajství TVN24 uvedl, že pachatelem je třiatřicetiletý muž polského původu. Policie vyloučila, že by se jednalo o teroristický čin.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilý muž z Nového Města na Moravě pálil do policejních aut. Chtěl se nechat zatknout

Tagy:
nehoda Ford Focus havárie Ford Motor Company Štětín