Hrůzné detaily vraždy na Kladensku: Seniora měl u něj doma někdo ubodat, lidé mají strach

Kriminalisté vyšetřují vraždu na Kladensku

Seniora v Dřetovicích měl někdo ubodat

Středočeští kriminalisté dál pracují na objasnění vraždy dvaašedesátiletého muže v Dřetovicích na Kladensku. Podle informací, které jsme získali přímo od místních, ho někdo ubodal.

Dřetovice na Kladensku je klidná obec, kde se až donedávna cítili lidé bezpečně. Teď se ale mezi nimi šíří obavy. V jednom z domů se totiž odehrála vražda. „Lidé se bojí, nikdy se tu nic takového nestalo,“ uvedla pro CNN Prima NEWS starostka obce Renata Dobrá.

Dvaašedesátiletého muže, kterého měl někdo zavraždit přímo v domě, měla většina lidí z obce velice ráda. „Klidný milý člověk, nikdy jsem ho neviděla rozčileného nebo v hádce,“ popsala ho starostka. „My jsme tady ke tchánovi jezdili sporadicky a vůbec nevíme, co se mohlo stát. Tady ho měl každý rád,“ doplnil příbuzný muže.

Nehybné tělo měl objevit jeden ze známých zavražděného. Těch měl mimochodem muž celou řadu. V obci platil za přátelského dobráka, který si k sobě často zval návštěvy. „Na místo události, kde byl muž bez známek života nalezen, také vyjeli záchranáři, policisté a soudní lékař, který po ohledání a také po provedené pitvě konstatoval, že muž má na sobě zranění, které si nemohl způsobit sám,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle informací, které se nám podařilo získat, měl muže někdo ubodat. Místní navíc tvrdí, že měl být po vraždě v domě nepořádek, jako by ho někdo prohledával. Možná hledal vrah našetřené peníze. Zavražděný se totiž netajil tím, že chce strávit zimu na ostrově Bali.

Vrátka ale poškozená nebyla, to by mohlo naznačovat, že oběť svého vraha znala, nebo ho do domu pozvala. Policisté teď ale prověřují jiné stopy a hledají muže, který obcí osudnou noc na prvního září procházel a osobní auto, které tudy projíždělo. „Byli bychom rádi, kdyby se nám ozval řidič osobního vozu s přívěsným vozíkem i muž s batohem,“ uzavřela Suchánková. Dodala, že jde o důležité svědky, kteří si třeba všimli něčeho podezřelého a mohli by tak s vypátráním vraha podle policistů pomoci.

Tagy: