Slzy a srdceryvné vzkazy. V Kolíně se loučili se zesnulým hasičem Zdeňkem, dorazil i Rakušan

Proběhlo poslední rozloučení s tragicky zesnulým hasičem.

Pohřeb hasiče

Rodina, kamarádi i hasiči se ve středu rozloučili s profesionálním hasičem Zdeňkem Hejdukem. Osudným se mu stal výjezd k požáru rodinného domu. Uctít jeho památku přišly stovky lidí.

Velmi smutná atmosféra zavládla ve středu v jednu hodinu odpoledne u centrálního kolínského hřbitova. S tragicky zesnulým profesionálním hasičem se přišly rozloučit desítky jeho kolegů a kolegyň. Jen těžko dokázali ovládat emoce a bránit se slzám. Květiny, věnce a srdceryvné vzkazy zaplnily prostor před obřadní síní.

ČTĚTE TAKÉ: Riskovali vlastní život, aby pomohli. Darujte Srdce pro hrdinu a hlasujte

U řečnického pultu na muže zavzpomínal též kolínský rodák, ministr vnitra Vít Rakušan. A s hasičem se loučili i kolegové napříč republikou u hasičských stanic. Ven vyvezli cisterny a rozblikali na nich majáky. Naposledy tak uctili jeho památku.

Zdeněk Hejduk tragicky zemřel minulý týden, kdy s kolegy jel k požáru rodinného domu. Řidič s cisternou plnou vody havaroval a auto skončilo na boku. Teprve čtyřiatřicetiletý hasič nehodu nepřežil a jeho dva kolegové se zranili. Nehodu policisté stále vyšetřují.

Za poslední dekádu v České republice při zásazích zemřelo šest dobrovolných a čtyři profesionální hasiči.

Tagy: