Hudební svět zasáhla smrt rockové legendy. Zemřel spoluzakladatel The Byrds

Ve věku 81 let zemřel americký kytarista David Crosby. Smutnou zprávu o smrti rockové legendy a spoluzakládajícího člena skupiny The Byrds oznámil web Variety s odvoláním na hudebníkovu manželku.

„S velkým smutkem oznamujeme, že po dlouhé nemoci zemřel náš milovaný David Crosby,“ citoval web Variety kytaristovu manželku. Agentura Reuters označila Crosbyho za jednoho z nejvlivnějších rockových zpěváků 60. a 70. let, kterého nenasytný návyk na drogy přivedl i do vězení.

Crosby je dvojnásobným členem Rock'n'rollové síně slávy, kam se dostal pro svou práci ve skupinách The Byrds a CSN. Roku 2014 získal italské ocenění Premio Tenco. Během své kariéry rovněž vydal několik sólových alb.

Hudebníka přežila žena Jan Danceová, jejich syn Django, syn James Raymond a dvě dcery, Erika a Donovan, z předchozích vztahů.V roce 2000 zpěvačka Melissa Etheridgeová odhalila, že Crosby byl biologickým otcem dvou dětí, které porodila její tehdejší partnerka Julie Cypherová po umělém oplodnění, poznamenal Variety.

Tagy: