Hudební svět truchlí: Zemřela popová ikona Caterina Valente, zpívala i hit Bongo Cha Cha Cha

Zemřela popová ikona Caterina Valente. Německá zpěvačka s italsko-francouzskými kořeny pokojně skonala v pondělí ve svém domě ve švýcarském Luganu ve věku 93 let. Informoval o tom web Bild. Na přání zesnulé se pohřeb konal v přísném soukromí. Žádné další obřady pro veřejnost ani zádušní mše se neuskuteční.

Zpěvačka a herečka Caterina Valente zemřela ve svém domě ve Švýcarsku obklopená rodinou, napsal web Bild. Zůstali po ní dva synové – Eric van Aro a Alexander Budd.

Narodila se v roce 1931 v Paříži a měla italské a francouzské občanství. Její rodina se v showbyznysu pohybovala po celé generace a Valente se s rodiči na pódiu objevovala už jako malá. Průlomovým pro ni byl rok 1954, kdy nazpívala hity „All Paris Dreams of Love“ a „Bongo Cha Cha Cha“.

ČTĚTE TAKÉ: Fanoušci legendárního seriálu Želvy Ninja smutní. Zemřel dabér, který namluvil mistra Třísku

V 50. a 60. letech vystupovala s hudebními velikány té doby – Deanem Martinem, Bingem Crosbym nebo Chatem Bakerem. V roce 1959 byla Valente dokonce nominována na cenu Grammy. Dalšího uznání se pak dočkala v roce 2002, kdy za celoživotní dílo obdržela cenu Echo.

Kariéru ukončila v roce 2005, kdy se stáhla do soukromí. Nicméně na sociálních sítích zůstala velmi aktivní. Web Spiegel napsal, že Valente byla známá svými provokativními příspěvky typu „stáří není pro slabochy“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: David věnoval své ženě k výročí dojemnou píseň. Kdysi jsme pěkně rozlítili rodiče, vzpomínala

Tagy:
hudba společnost zpěvačka kultura umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání Caterina Valente