Hudební svět v slzách. Ve věku 45 let zemřela hvězda Eurovize, prohrála boj s rakovinou

Portugalská zpěvačka Sara Tavaresová podlehla rakovině. Se zákeřnou nemocí bojovala dlouhých 14 let, poprvé jí byla diagnostikována v roce 2009. Zpěvačce, která Portugalsko reprezentovala i na Eurovizi, bylo 45 let.

Pěvecká kariéra rodačky z Lisabonu nabrala na obrátkách poté, co vyhrála v talentové soutěži Chuva De Estrelas. Vítězství si v roce 1994 zajistila interpretací písně americké zpěvačky Whitney Houstonové, informuje web Metro.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt na koncertě Taylor Swift. Chtěla si jen splnit sen, smutní zdrcený otec mladé fanynky

Ve stejném roce se Tavaresová s písní Chamar A Música umístila na osmém místě soutěže Eurovize, což znamenalo pro Portugalsko historicky nejlepší umístění. Web The Sun píše, že zpěvačka se proslavila nazpíváním portugalské verze titulní písně filmové pohádky Zvoník od Matky Boží.

Za svoji kariéru byla nominována také na cenu Latin Grammy a BBC Awards for World Music. Před deseti lety zazpívala i na českém festivalu Colours of Ostrava.

Nádor na mozku byl Tavaresové poprvé diagnostikován v roce 2009 a poté byla na téměř deset let nucena přerušit svou kariéru. Rakovina se jí vrátila v roce 2018.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Před smrtí měli o Hadrbolcovou její kamarádi strach. Nikdo netušil, jak na tom je

Tagy: