Husky usmrtil tříměsíční holčičku. Její rodiče vyvázli s podmínkou, za psa nesli odpovědnost

Soud ve Spojeném království udělil podmíněný trest rodičům tříměsíční holčičky, která utrpěla smrtelná zranění po útoku jednoho ze psů, které pár cvičil na závody se spřeženími, informoval web The Mirorr. Tragédie nastala, když se snažili umístit své psy husky zpět do klece a nepodařilo se jim dostatečně zabezpečit jednu z fenek. Ta uprchla a zaútočila na kočárek, v němž dítě leželo.

Jednaačtyřicetiletá Karen Alcocková přijala odpovědnost za smrt své dcery již v prosinci. Její bývalý partner pětapadesátiletý Vince King měl nejdříve v úmyslu se soudit, v červnu se ale rozmyslel a vinu přijal. Oba měli v tu chvíli smečku na starost, a odpovědnost za hrůzný čin tak podle soudu, který se konal v pondělí, spadl na ně, informoval The Mirror.

Žalobce Jeremy Janes obvinil dvojici z toho, že danou situaci mohla předvídat: „Rizika toho, co se stalo, byla zřejmá. Psovi navíc absolutně nic nebránilo dostat se ven, nebyla tam žádná preventivní opatření,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zuřivý útok psa na Slovensku. Napadl osmiletou Ninu, její otec vzal na majitele zvířete motyku

Jiného názoru byl však soudce Sjolin Knight, který dvojici udělil podmíněné tresty, jelikož incident zhodnotil jako nešťastnou souhru okolností: „Toto je tragický případ a nepochybuji, že si oba dva přejete, abyste mohli vrátit čas a zachránit život dcery,“ zmínil směrem k dvojici. „Nevěřím, že se to dalo předvídat,“ dodal.

Alcocková tak dostala osmiměsíční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na dva roky. A musí odpracovat 80 hodin neplacených prací. King obdržel o něco vyšší trest, odnětí svobody ve výši 10 měsíců s podmíněným odkladem na dva roky a 100 hodin neplacených prací. Soudce také vydal příkaz k utracení psa.

Fenka Blizzard využila nepozornosti

Neštěstí se stalo loni v březnu, když se dvojice se smečkou devatenácti tažných psů vydala do přírodní rezervace Kirkby Moor v Lincolnshire a vzala s sebou i dceru Kyru.

Manželé psy trénovali ve dvou skupinách. Když skončili trénink s jednou, vrátili ji do dodávky a ven vzali druhou. Špatně ale zavřeli dveře od klece a během výměny využila fenka Blizzard jejich nepozornosti a dostala se přes dveře spolujezdce ven. Zamířila ke kočárku s malou Kyrou, na kterou zaútočila.

Vyděšení rodiče měli podle deníku The Guardian okamžitě zasáhnout a snažit se dívenku oživit. To se ale nepovedlo ani přivolaným záchranářům. Kyra podlehla vážným zraněním, která utrpěla v oblasti hlavy a krku.

SLEDUJTE TAKÉ: Na Plzeňsku pes pokousal pětiletého Vašíka

Tagy:
Velká Británie Sibiřský husky krimi smrt dítěte útok psa Lincolnshire pokousání psem Vince King Karen Alcocková The Mirror The Guardian