Hvězda NBA pomůže obětem střeleckého útoku. Do dražby jdou speciální tenisky

Basketbalista Stephen Curry se rozhodl finančně podpořit pozůstalé po střeleckém útoku v Atlantě. Hvězda Golden State Warriors dala do dražby pár svých speciálně designovaných tenisek. Celý výtěžek pak poputuje rodinám, které během masakru přišly o své blízké.

Tenisky, které Curry dává do dražby, se rozhodně nedají označit za obyčejné. Navrženy byly ve spolupráci s Nadací Bruce Leeho a sám legendární herec je na nich vyobrazen spolu se svým slavným citátem „Pod nebesy je jen jedna rodina“. „Myslím si, že Stephenovo gesto je krásným příkladem spojenectví a solidarity,“ pochvaluje si Shannon Leeová, předsedkyně nadace a jediný potomek legendy akčních filmů.

Osobnost Bruce Leeho nebyla vybrána náhodně. Šest z celkových osmi obětí střelce z Atlanty totiž tvořily ženy asijského původu. Tragédie, která se odehrála 16. března, tak rozdmýchala debatu o útocích na Asiaty, kterých v USA podle stanice CNN v souvislosti s pandemií koronaviru přibývá.

Sám Curry po nedělním zápase v Atlantě prohlásil, že je znechucen a rozhněván tím, co se v USA aktuálně děje. „Po tom všem, čím jsme si minulý rok prošli, se lidé stále potýkají se zbytečnými tragédiemi a bojí se o život. Musíme se polepšit,“ řekl afroamerický basketbalista.

Tagy: