Procházka se změnila v drama. Oblíbený hudebník Capaldi pomohl seniorce, sám bojuje s nemocí

Že má kromě hudebního talentu také dobré srdce, prokázal oblíbený skotský zpěvák a textař Lewis Capaldi. Při procházce s kamarády totiž narazil na starší ženu, která ležela bez hnutí na zemi. Umělec pohotově zavolal záchranku a do příjezdu sanitky se seniorkou zůstal. Když se ubezpečil, že je v pořádku, skromně z místa odešel. Lewisovi byl v minulém roce diagnostikován Tourettův syndrom. Nekontrolovatelné pohyby těla ho tak donutily dát si ve své kariéře delší pauzu. O nesobeckém činu celebrity informoval web The Sun.

Autor hitu Someone You Loved si užíval slunný den v londýnském parku Hampstead Heath s přáteli, když vtom si všimli starší ženy, která očividně potřebovala pomoc. Slavný muzikant nezaváhal a ihned se k seniorce rozběhl. Zavolal záchranku a se ženou zůstal až do příjezdu zdravotníků, píše web The Sun.

ČTĚTE TAKÉ: Šok i zlomené srdce. Will Smith reagoval na překvapivou knihu manželky, s níž žije v odloučení

Jakmile se hudebník ujistil, že žena byla předána do odborných rukou a je v pořádku, skromně a bez rozruchu z místa odešel. Jeden z přihlížejících uvedl pro deník, že Capaldi „není pouze superhvězda, ale také i superhrdina“. Jiní kolemjdoucí potvrdili, že zhroucené ženě přispěchal na pomoc, jakmile ji uviděl.

Ocenili také, že skupina, v níž se muzikant nacházel, skutečně počkala na příjezd zdravotní služby. „Očividně má obrovské srdce. Dobře pro něj. Je to frajer,“ dodali.

Muzikantovi byl před rokem diagnostikován Tourettův syndrom, který se vyznačuje především nekontrolovatelnými záškuby těla a jinými podobnými symptomy. Právě z toho důvodu již několikátý měsíc odpočívá ve svém londýnském domě. Od hudby si nyní dává potřebnou pauzu.

Po nezdařeném koncertu na festivalu v Glastonbury, který byl zpěvák nucen kvůli problémům s třesem předčasně ukončit, oznámil, že se hodlá na neurčitou dobu stáhnout do ústraní. „Kdysi jsem si dokázal užít každou vteřinu koncertu jako žádnou jinou. Doufal jsem, že se dám za tři týdny do pořádku, ale věc se měla jinak,“ uvedl hudebník ve svém prohlášení.

I přesto své fanoušky informoval, že se stále se svou nemocí učí žít. „Ukázalo se, že musím věnovat mnohem více času tomu, abych si dal do pořádku své fyzické i psychické zdraví. Chci totiž co nejdéle dělat to, co mě ze všeho baví nejvíc,“ shrnul talentovaný muzikant.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Exkluzivní rozhovor s Chaplinovým synem: Otec byl jiný než ve filmech, nesnažím se mu rovnat

Tagy: