Další hvězda seriálu Fauda bojuje v Izraeli. Vyslali nás vysvobodit dvě rodiny, řekl Raz

Herec Lior Raz, známý ze seriálu Fauda, se již zapojil do válečných operací v Izraeli. Na svých sociálních sítích zveřejnil video, ve kterém se s politikem Jochananem Plesnerem a producentem Avim Issacharoffem krčí u zdi jedné z budov, přičemž jim nad hlavami létají rakety. Do města Sderot byli prý vysláni, aby vysvobodili dvě rodiny. Z Faudy není jediným hercem, který byl mobilizován.

Izraelský herec, scenárista a bývalý člen Izraelských obranných sil Lior Raz, který je známý zejména jako představitel Dorona Kavillia v televizním seriálu Fauda, kde si zahrál roli speciálního agenta mimo jiné bojujícího proti Hamásu, byl povolán do armády. Ve videu, jež zveřejnil na svých sociálních sítích, je vidět, že se již zapojil do válečných operací.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejpřekvapivější útok za 50 let. Zrno shrnul dění v izraelsko-palestinském konfliktu

„Vydali jsme se na jih, abychom se připojili ke stovkám statečných dobrovolníků, ‚bratrů ve zbrani‘, kteří neúnavně pomáhali obyvatelstvu na jihu Izraele. Byli jsme vysláni do bombardovaného města Sderot, abychom vysvobodili dvě rodiny,“ napsal Raz k záběrům.

Spolu s ním se do Sderotu vydal i izraelský politik a prezident Izraelského demokratického institutu Jochanan Plesner a také analytik Blízkého východu, spisovatel, producent a spoluautor seriálu Fauda Avi Issacharoff. Ten zároveň sdílel fotografii zbytků motocyklů, které Hamás použil při útoku na Izrael.

Na záběrech, které Raz sdílel, je vidět, jak se všichni krčí u zdi jedné z budov, přičemž jim nad hlavami prolétávají rakety a z dálky se ozývají hlasité výbuchy.

„Naše země byla napadena krutým nepřítelem, který chladnokrevně zavraždil děti, ženy a muže v jejich postelích. Není to vítězství. Tma bojuje se světlem. Pamatujte, že do této války jdeme s těžkým srdcem a bez touhy zabíjet nevinné, bez možnosti volby tváří v tvář těm, kteří jsou proti nám,“ cituje Razovo prohlášení web Bollywood Life.

Raz a Issacharoff ale nejsou jedinými ze seriálu Fauda, kteří byli povoláni do armády. Dalším je zpěvák a herec Idan Amed, o jehož mobilizaci informovala rodina na sociálních sítích. „V těchto hrozných dnech posíláme objetí a sílu Idanovi, bezpečnostním silám a všem lidem v Izraeli. Naše srdce pláčou,“ napsali nejbližší.

Na izraelské straně je hlášeno přes 900 zabitých Izraelců, z toho 123 vojáků a přes 40 policistů. Zraněných je více než 2 700. Další desítky Izraelců Hamás unesl do Gazy. Ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy, kde vládne radikální islamistické hnutí Hamás, uvedlo, že při izraelských náletech bylo od soboty zabito nejméně 770 Palestinců a 4 000 bylo zraněno.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Neměli kam utéct. Komanda Hamásu vraždila civilisty v autech i krytech, ukazují nová videa

Tagy:
Izrael herec Hamás izraelsko-palestinský konflikt Sderot Fauda Lior Raz Avi Issacharoff Jochanan Plesner